Girona sancionarà els vehicles que entrin al Parc de la Devesa

La decisió ha vingut després de l'incivisme d'alguns conductors

Nova mesura de l'Ajuntament de Girona per reduir el nombre de cotxes que circulen i estacionen al Parc de la Devesa. Després de comprovar que alguns conductors movien els blocs de formigó que impedien l'entrada al recinte, i no feien cas de les indicacions que impedeixen estacionar-hi, ara el consistori multarà aquells entrin al parc amb el vehicle. "No ens n'hem sortit amb fórmules positives, haurà de ser a través de la sanció", ha reblat, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Madrenas ha lamentat "l'incivisme" dels conductors en aquesta qüestió. En concret, des de l'ajuntament els ha sorprès l'actitud d'alguns ciutadans en aquest aspecte. "No m'explico com poden retirar els blocs de formigó que pesen una barbaritat. No entenc com l'incivisme pot arribar tan lluny", comenta Madrenas, que també ha criticat aquells que accedien aprofitant que veien els blocs arraconats. "Tot i que hagin apartat saben que no es pot passar, i ho fan igualment", lamenta.

Mouran els vehicles dels firaires

Precisament amb la voluntat d'acabar amb els cotxes dins el Parc de la Devesa, Madrenas ha explicat que aquest any mouran totes les caravanes i vehicles dels firaires a Domeny. Per tant, al parc només hi quedaran les atraccions i aquells aparells que siguin imprescindibles per fer-les funcionar.

La idea de l'ajuntament és "fer més amable i neta" la fira per aquells que la visiten. "Buidarem la zona de cotxes i caravanes i es notarà. Serà molt més neta i per tant molt més protegida", assegura la batllessa.

En qualsevol cas Madrenas ha descartat moure la fira del Parc de la Devesa. En aquest sentit, ha recordat que en el procés participat que es va fer entre els veïns, més del 90% estaven d'acord amb què se seguís fent en aquest espai. "Només volem descongestionar-la i fer-la més amable, i creiem que els gironins ho agrairan", ha conclòs.

No augmentaran els usos

L'alcaldessa també ha volgut "tranquil·litzar" els veïns en relació als usos previstos a la Devesa. La batllessa ha recordat que el Pla Especial no contempla els usos, i ja ha deixat clar que "no augmentaran". "Volem que el parc urbà més gran de Catalunya estigui absolutament protegit", ha comentat.

Madrenas creu que les queixes d'alguns veïns es deuen al fet que "ho volen veure per escrit". L'alcaldessa ha explicat que "és farà" i considera que al final "tothom vol el mateix" per la Devesa.

Precisament aquesta setmana s'ha sabut que un dels usos que tindrà el parc serà el d'acollir el Festival Internacional de Circ, a partir del mes de febrer, després que el promotor de l'espectacle, Genís Matabosch, decidís moure'l de Figueres a Girona, al·ludint a un problema amb la tramuntana. En concret, del 22 al 26 de febrer s'instal·larà a la zona del Camp de Mart.