L'Ajuntament de l'Escala atura les obres d'ampliació de l'Hostal Empúries

El consistori assegura que els treballs han superat el projecte aprovat

L'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà) ha aturat les obres d'ampliació de l'Hostal Empúries. L'emblemàtic establiment es troba construït des de principis del segle passat al costat de les ruïnes greco-romanes. La plataforma Fòrum l'Escala-Empúries denuncia que es tracta d'un projecte desmesurat en un indret sensible a primera línia de mar, segons ha informat avui Catalunya Ràdio.

Aquesta entitat compta amb el suport de l'IAEDEN-Salvem l'Empordà. Denuncien que l'entorn està cada cop més urbanitzat i la nova ampliació de l'antic hostal tindrà un important impacte paisatgístic a tocar de les ruïnes. Així ho ha explicat Assumpció Vila del Fòrum l'Escala-Empúries: "Aquesta gent estan fent unes barbaritats en un entorn com Empúries i amb unes contradiccions increïbles respecte el que les institucions prediquen públicament respecte el que hauria de ser aquest entorn.

El consistori ha aturat les obres quan ha comprovat que els treballs superaven el projecte que s'havia aprovat i ha passat l'expedient a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat que és l'autoritat competent en aquesta zona d'Empúries.