L’Ajuntament de Girona detallarà avui els requisits tècnics per a les noves graderies de Montilivi

Les obres començaran de manera immediata

L’Ajuntament de Girona detallarà avui, en la reunió ja prevista amb els responsables del Girona FC, els requisits definitius per començar la construcció de les noves graderies de la zona nord i de preferent de l’estadi de Montilivi. Pel que fa a la grada nord, el projecte que ha presentat el club compleix amb tots els paràmetres i tindrà l’aprovació municipal per començar les obres de manera definitiva. Respecte a la grada de preferent, el consistori gironí proposarà al club la instal·lació d’uns sensors de moviment per controlar, setmanalment i abans de cada partit, possibles moviments de l’estructura, tenint en compte les característiques geològiques del sòl. Amb aquests sensors es garantiria la seguretat de la instal·lació, que ha estat sempre la principal preocupació consistorial. Un cop acabada la temporada, s’analitzarien altra vegada tots els resultats per prendre, aleshores, una decisió definitiva.

Des de l’ascens del Girona FC a la Primera Divisió, l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública va posar en coneixement del club les precaucions que caldria emprendre davant possibles ampliacions de les graderies a causa de les característiques geològiques del terreny. Per això es va demanar un estudi geotècnic complet, que el Girona va entregar la setmana passada al consistori, juntament amb el projecte adaptat als resultats del mateix.

Analitzats els resultats, la reunió de demà entre ambdues parts servirà per tancar tots els requisits tècnics de l’obra. El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha insistit que “per nosaltres el més important ha sigut sempre garantir la seguretat, i tant club com Ajuntament hem treballat molt, colze a colze, perquè això sigui així”. Respecte als terminis de l’obra, aquests dependran del projecte encarregat pel club: “des de l’Ajuntament hem accelerat al màxim tots els terminis d’acord amb les necessitats del club i pensant en l’interès dels socis i aficionats”, ha aclarit Alcalà.

Si no hi ha cap impediment en la reunió d'avui, les obres de construcció de les noves graderies podran començar de manera immediata.