El rodatge de ''Superlópez'' a Esponellà genera confusió entre la comunitat científica

Es pensaven que va caure un meteorit en un camp del poble

El rastre d'un suposat meteorit que hauria impactat contra un terreny dins el terme municipal d'Esponellà (Pla de l'Estany), ha generat confusió entre la comunitat científica propera a la zona. Molts d'ells, sorpresos davant la descoberta, han començat a fer-se preguntes al llarg d'aquest matí sense entendre ben bé com havia pogut passar un fet d'aquestes característiques.

La resposta l'ha donat l'alcalde del municipi, Joan Farrés, en declaracions a aquest diari: "fa un parell de setmanes una productora va gravar una escena per a la pel·lícula de Superlópez", apunta entre rialles. Si bé és cert que ningú del poble s'ha estranyat perquè "tothom estava avisat", un professor jubilat, escriptor i aficionat a la meteorologia ha donat l'alarma entre els seus companys científics. Jaume Colomer -que properament publicarà un llibre sobre la parròquia de Fontcoberta-, ha rebut a primera hora d'aquest matí una fotografia del suposat impacte que ràpidament ha distribuït entre els seus contactes. "Científics, els companys de l'Agrupació d'Astronomia i Ciència del Pla de l'Estany i periodistes, tots s'han posat en solfa ràpidament", ha explicat entre rialles. No només això, un geòleg de Banyoles que treballa com a professor li ha confessat que l'impacte "era molt real" i estava "convençut" de l'incident després de veure les fotografies.

Però res més allunyat de la realitat. La productora, que va contactar prèviament amb l'Ajuntament per a sol·licitar els permisos i poder tallar la carretera, van negociar amb el propietari del terreny per entrar amb una retroexcavadora i fer una rasa al terra simulant l'impacte del meteor. Farrés assegura que van generar molt poques molèsties i tant sols es van quedar "un o dos dies" enregistrant. Al marxar però, van deixar el rastre al camp a la vista de tothom.

El llargmetratge es va començar a filmar el passat 5 de juliol de la mà de Javier Ruiz Caldera i el rodatge s'allargarà durant 11 setmanes. Compta amb l'actor Dani Rovira en el paper de Superlópez i també amb Maribel Verdú. La pel·lícula veurà la llum a finals del 2018.

Superlópez, el superheroi català

Super Llopis (conegut popularment amb el seu nom en castellà -Superlópez-) és obra de Juan López Fernández (Jan), que va crear el personatge com a paròdia de Superman el 1973 per a una petita editorial de Barcelona. Inicialment era un còmic mut en tinta negra, però va evolucionar fins a passar en color i amb diàleg després d'un encàrrec de l'Editorial Bruguera, on compartia espai amb Mortadelo y Filemón o Zipi y Zape.

En una de les històries on es narrava els orígens de Superlópez, es podia veure com arribava a la terra provinent d'un altre planeta, viatjant a l'interior d'un meteorit que impactava en un terreny de blat. Exactament igual que Superman.