Madrenas critica el silenci de Salut envers el futur Trueta

L'informe sobre la idoneïtat dels terrenys de Domeny estarà acabat a la tardor

L'equip de govern de Girona està "preocupat" per la indefinició del Departament de Salut en relació al futur Trueta. En una entrevista, l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha lamentat que el conseller Toni Comín mantingui un "silenci impactant" i no faci cap pas endavant per començar a definir el projecte.

A principis de maig, Comín va esquivar les pressions de l'alcaldessa i va assegurar que la ubicació del nou equipament serà l'última decisió que es prendrà. Abans, va explicar aleshores el conseller, s'ha d'enllestir el pla estratègic de la regió sanitària , definir el model assistencial de l'atenció especialitzada i, finalment, elaborar el pla funcional que definirà com ha de ser el nou hospital. No serà fins que tot això estigui fet, va concretar, que decidiran en quins terrenys s'aixeca.

Madrenas no té en prou amb aquesta planificació del departament. L'alcaldessa critica que la conselleria estigui aprovant inversions "importantíssimes" en altres llocs de Catalunya mentre no pronuncia paraula sobre què passarà amb el Trueta.

Marta Madrenas ha afirmat que el gerent de l'ICS i l'IAS va fixar el 2023 com a "termini màxim" per al nou hospital. "D'aquí res faltaran només cinc anys, i fer un edifici d'aquest calibre i equipar-lo vol temps, si no correm s'incompliran els mateixos calendaris fixats per ells", ha ressaltat l'alcaldessa.

"Nosaltres ho tenim clar", diu Madrenas que aposta per construir el nou hospital a Domeny. L'alcaldessa ha recordat que l'ajuntament ha encarregat un estudi a una consultoria externa perquè avaluï la idoneïtat d'aquest espai. Els resultats, preveuen tenir-los aquesta tardor.

"Si conclouen i acrediten que la nostra proposta el bona, que els nostres terrenys són millors en molts sentits, ens tocarà exigir una solució ràpida", ha afirmat Madrenas. En aquest sentit, assegura que no entendria que finalment el Govern es decantés per construir l'hospital a Salt, a tocar de l'hospital Santa Caterina.

"No estaria justificat, ni tècnicament, ni en termes sanitaris, ni urbanístics, ni territorials", ha opinat Madrenas. A més, també ha recordat que des del Departament de Salut sempre s'ha defensat que el Trueta es faria a la zona nord de Girona. "El conseller Comín no ha canviat de criteri, no ho ha dit públicament però també és cert que ell en concret tampoc ha dit mai que anirà al nord de Girona", ha exposat l'alcaldessa.

Marta Madrenas confia que l'informe de la consultoria "ajudarà a que tothom vegi que la millor decisió és la que proposa l'Ajuntament de Girona".