L'Ajuntament de Sarrià dona un ultimàtum a la paperera perquè posi fi al soroll i les pudors

Els veïns asseguren patir nàusees i marejos

L'Ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès), ha donat un ultimàtum de quinze dies a la direcció de l'empresa Hinojosa perquè trobi una solució als problemes de pudors i sorolls que provenen de la paperera i que genera molèsties als veïns.

La missiva, que es va enviar el divendres passat, apunta que el consistori es reserva el dret a emprendre accions legals contra l'empresa. Precisament, el dia abans l'Ajuntament va organitzar una reunió d'urgència amb el veïns afectats els quals van assegurar que pateixen, fruit de les pudors, "mal de cap, nàusees, mareig i irritació al coll i que fins i tot alguns han hagut d'anar al CAP", apuntava Ràdio Sarrià.

El consistori explica que el mes passat ja es va demanar alDepartament deTerritori i Sostenibilitat, Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic que prengués les mesures oportunes per instar a l’empresa a resoldre definitivament totes les incidències, essent la Generalitat l’administració competent en aquest assumpte. En aquest sentit l'alcalde de Sarrià, Roger Torrent, assegura que els "consta que des de la Generalitat ja s’estan fent els procediments corresponents".

Pel que fa referència als sorolls, s'ha detectat que la fàbrica sobrepassa els límits legals i ja s'han iniciat els tràmits per a sancionar-la.

Finalment, des de l'equip de govern asseguren ser conscients de les queixes dels veïns, "entenem el malestar i crispació", tanmateix han insistit en que ells són els primers que volen acabar amb els problemes de sorolls i olors.

Un problema que ve de lluny

El passat mes de març l'empresa va presentar un calendari d'actuacions per tal d'acabar amb les molèsties dels veïns. Aquestes s'estenien de l'1 d'abril al 31 d'agost d'aquest 2017.

Entre elles, destacava la col·locació de sis silenciadors d'absorció als ventiladors que donen al carrer (1 de juliol), tapar alguns forats de la paret i arreglar les finestres de la nau de pastes (15 de juny), la instal·lació de casetes aïllants individuals a unes bombes per atenuar en 40dB el soroll (31 d'agost) o la compra de carretons elevadors elèctrics (20 d'abril), entre d'altres.

Avui l'Ajuntament ha explicat com moltes d'aquestes actuacions ja s'han portat a terme, avançant el calendari, però han resultat insuficients i els veïns segueixen patint les conseqüències que els impedeixen dormir o tant sols obrir les finestres en tot el dia.