Tallen la C-66 a Bordils en protesta per la línia d'alta tensió que es vol construir

Salvem la Llera del Ter acusa l'empresa de saltar-se el conveni d'Aahrus

Una cinquantena de persones han tallat dues vegades la C-66 avui al seu pas per Bordils (Gironès) en protesta per la línia d'alta tensió de 220 KV que Red Eléctrica vol instal·lar entre Juià i la subestació de La Farga 3 a Medinyà.

La concentració l'ha convocat la Plataforma Salvem la Llera del Ter, que acusa l'empresa de "saltar-se a la torera" el conveni d'Aahrus, que entre altres qüestions, preveu que abans de tirar endavant un projecte d'aquest calat es consulti amb el territori.

La membre de la plataforma, Mar Masfarré, considera que es tracta d'una obra "perjudicial per els veïns" i recorda que no té el suport dels pobles. "Els quatre municipis afectats estem aquí protestant", ha reblat Masfarré.

Durant la protesta que ha durat una mitja hora, s'han repartit díptics entre els conductors per informar-los del motiu de l'acte. Masfarré explica que no els queda altra opció que fer aquestes manifestacions perquè els escoltin.

Masfarré però s'ha mostrat optimista i diu que esperen poder aturar el que ha definit com un projecte "perjudicial en tots els sentits". Des de la plataforma també lamenten que Red Eléctrica no s'hagi assegut a parlar amb ells. "És molt complicat negociar amb gent que no s'aturarà", lamenta Masfarré, que de totes maneres no perd esperança en poder arribar a un acord amb l'empresa.

Des de Red Eléctrica s'assegura que la línia permetrà que no hi hagin talls de subministrament gràcies al reforç del mallat. La Plataforma Salvem la Llera del Ter, però, argumenta que es tracta d'una obra que es pot fer de manera "molt més sostenible".

Asseguren que la construcció d'aquestes torres d'alta tensió al llarg del traçat, destruiran la flora i la fauna, generaran problemes per la salut i alteren l'entorn paisatgístic ja que creuen diverses planes.

Se salten el conveni d'Aahrus

Un dels punts que més malestar ha creat entre els veïns dels quatre municipis afectats és que Red Eléctrica no seguís cap de les directrius que marca el conveni d'Aahrus signat per l'Estat. "S'han saltat a la torera un conveni que preveu consultar el territori", lamenta Masfarré.

Masfarré ha assegurat que mantindran les mobilitzacions si el projecte segueix endavant. El proper pas és anar al Parlament a explicar la problemàtica i aconseguir el suport de la Generalitat.