Toni Strubell designat cap de llista per Solidaritat Catalana a Girona

La formació aglutina un total de 6.190 adherits i 7.841 simpatitzants

Solidaritat Catalana compta amb el suport de 14.031 persones, 6.190 són adherides amb dret a vot i 7.841, simpatitzants sense dret a vot. En les primàries, segons que ha informat Emili Valdero, hi ha participat el 50,8% dels adherits, és a dir, 3.143 votants. Valdero ho ha valorat molt positivament i ha dit que se sentien satisfets pels resultats obtinguts. Ha destacat que s'ha portat a terme una 'festa de la democràcia' i ha manifestat que esperen que el partit 'entri al Parlament i comenci a canviar el programa política català absolutament adormit i anestesiat per la situació actual'.

Per Barcelona els candidats que han estat escollits són Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel Clara-Simó, Anna Arqué i Emili Valdero (tots amb 2.316 vots), seguits d'Àlex Sánchez, Xavier Olivella, Jaume Gómez i Pilar Peral (787 vots). Tot amb tot, aquest encara no serà l'ordre definitiu de les llistes perquè s'han de fer els ajustos que dictamina la llei en matèria de gènere.

En la seva intervenció, Laporta ha destacat que aquesta ha estat 'una jornada històrica' i ha ressaltat que 'ha quedat demostrat que el sistema de primàries és la democràcia en estat pur'. Ha ressaltat que treballaran per la independència i perquè els ciutadans tinguin un major benestar. 'Volem un estat que administri tots els recursos', ha afegit.

En aquest context, ha afirmat que volen 'canviar la situació actual' i que 's'acabi el corporativisme'. 'Farem que el poble de Catalunya entri al Parlament i si guanyem amb una majoria suficient governarem i proclamarem la independència', ha manifestat. Tot i això, ha ressaltat que si no poden governar treballaran amb els que assumeixin aquest compromís. Laporta també ha criticat que 'hi ha moltes coses que no s'estan fent bé' i ha dit que 'hi ha una manca de credibilitat de la classe política, que han demostrat la seva incompetència i tots estan involucrats en casos de presumpte corrupció'.

Candidats per Girona, Lleida i Tarragona

A Girona, han votat 297 persones de les 616 amb dret a vot (48,2%); a Lleida, 168 persones de 362 (46,4%); a Tarragona, 257 de 511 (50,3%); i a Barcelona, 2.421 de 4.701 (51,5%).

A Girona, Toni Strubell, Santi Niell i Teresa Massegosa han sumat 291 vots, seguits de Lluís Mosella (92) i Santi Vilanova (80). A Tarragona, Hèctor López Bofill, Albert Pereira i Caritat García han aconseguit 292 vots, seguit de Pere Olivé (168) i Lluís Gibert (162). A Lleida, Francesc Xavier Sergura i Laia Cubells han aconseguit 118 vots, seguits de Joan Martín (116), Jordi Murgó (52) i Clara Morgades (48).