Marta Madrenas, escollida alcaldable del PDecAT per Girona per unanimitat

La coordinadora general del PDeCAT ha subratllat "la força de les primàries"

Marta Madrenas ja és oficialment l'alcaldable del PDeCAT per Girona a les eleccions municipals del 2019. L'actual alcaldessa ha rebut el 100% dels vots dels militants que han assistit a l'assemblea local del partit, en les primeres primàries que el PDeCAT ha celebrat arreu de Catalunya.

La sorpresa ha estat, de fet, l'aval unànime que ha rebut la seva candidatura, perquè la de Madrenas era l'única que s'havia presentat. L'alcaldessa ha agraït "la confiança" que ha rebut, ha subratllat "la força del projecte del PDeCAT" i ha dit que és "un orgull" poder-lo encapçalar a Girona. Sobretot, davant la proximitat de l'1-O.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha recordat que aquestes primàries són l'exemple d'un partit que, "a més de dedicar-se en cos i ànima al procés", també ho fa per consolidar-se "amb una mirada llarga". "Fins al juny de l'any vinent, proclamarem els nostres caps de llista arreu de Catalunya perquè el món municipal és un dels tresors que tenia Convergència, i que el PDeCAT s'ha emportat de totes totes amb ell", ha subratllat.

"M'hi deixo la pell"

Precisament, ha estat la feina feta durant aquest temps el què l'ha empesa a presentar-se com a alcaldable per al 2019. "M'hi deixo la pell les 24 hores del dia, m'agrada ser propera a la gent i tenir esperit de servei públic; aquesta és la principal feina que ha de fer una alcaldessa", ha subratllat Madrenas.

Per fer el pas, però, ella mateixa ha recordat que necessitava rebre l'aval del seu partit. I això passava, indefectiblement, per ser escollida en unes primàries. "Tenia molt clar que volia passar sí o sí per aquest procés", ha subratllat Marta Madrenas. I més, ha precisat, davant la proximitat del referèndum i del moment clau per al procés que suposarà l'1-O. "Tenir la confiança de la gent per convertir-me una mica en protagonista del què passarà a la ciutat i al país és un orgull", ha conclòs.

Un partit "amb mirada llarga"

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i el número 2 del partit i secretari d'organització, David Bonvehí, han assistit a l'assemblea que ha escollit Madrenas com a alcaldable. Després de la proclamació, Pascal ha recordat la força de les primàries per "consolidar un partit" que, a més de dedicar-se "en cos i ànima al procés", també té "una mirada llarga" més enllà de l'1-O.

"El món municipal és un dels tresors que tenia Convergència, i que el PDeCAT s'ha endut de totes totes amb ell", ha subratllat Pascal. La coordinadora general ha assegurat que, durant aquest primer any, "s'han posat les bases sòlides d'un partit de futur" i ja ha augurat que, "de la mateixa manera que el PSC va ser referència a nivell municipal durant la darrera part del segle XX, en aquest primer quart de segle del XXI serà el PDeCAT qui es convertirà en el gran partit municipalista" a Catalunya.

Pascal ha recordat que, a dia d'avui, el PDeCAT ja ha incorporat 30 alcaldes i més de 200 regidors, hereus "del capital polític de Convergència". La coordinadora general també ha insistit que el seu projecte de partit abasta "des del poble més petit a la ciutat més gran" i ha demanat l'esforç de tots els militants i simpatitzants per fer-lo créixer.

A continuació, i en una clara referència velada a la CUP, Pascal ha volgut recordar "amb rotunditat" que les primàries en cap cas són sinònim que el PDeCAT sigui "un partit assembleari". "I de fet, deixeu-m'ho dir descaradament, ni ganes de ser-ho", ha afegit, rebent els aplaudiments dels assistents a l'assemblea de Girona. "Nosaltres tenim un model propi de partit, molt més permeable, flexible, obert, inclusiu i que no vol buscar el pensament únic", ha reblat.

Marta Pascal ha tancat el seu discurs destacant els valors que impulsen Marta Madrenas com la millor candidata del PDeCAT per Girona a les municipals del 2019. "Una persona valenta, propera i que ha demostrat saber gestionar un ajuntament que no és petit amb un projecte propi", ha conclòs.