La CUP acusa ERC de voler 'dinamitar' la manifestació de la Diada de Girona 'aliant-se' amb el PSC

Considera que la manifetació estarà dividida en dos blocs: l'independentista i l'autonomista

La CUP recorda que el PSC, que també secunda la mobilització unitària, no dóna suport al dret a l'autodeterminació i en aquest sentit denuncia la 'rebaixa' d'ERC, que segons asseguren ha preferit 'aliar-se' amb el PSC que donar suport a la protesta independentista de la CUP, que porta deu anys fent-se.

Per la formació, 'l'actual efervescència del país mereix que la Diada sigui, aquest any més que mai, inequívocament independentista', i per tant considera que no es poden fer passos enrere. 'ERC sembla que vulgui restaurar l'autonomisme', sentencia, al mateix temps que afirma que la 'tàctica' d'ERC d'acostar-se al PSC s'ha demostrat 'fallida' ja que el carrer 'demana independència'.

Catorze partits i entitats gironines

Girona comptarà enguany amb dues manifestacions per la Diada. La de la CUP i la unitària, que es va presentar aquest dijous a Girona i que, organitzada per l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC), ja compta amb una catorzena d'entitats i partits polítics gironins adherits. Segons el president de l'ADAC, Jordi Terol, tots els grups comparteixen l'objectiu de 'la llibertat de Catalunya', però la CUP subratlla que hi ha formacions que s'hi han sumat que 'neguen el dret a decidir del poble català', com el PSC o els sindicats CCOO i UGT.

La manifestació unitària durà per lema 'Som una nació, nosaltres decidim', mentre que la de la CUP serà 'desacomplexadament independentista, tal com demana el carrer', subratllen. La formació, però, convida els partits polítics i organitzacions que ho desitgin a sumar-se al seu bloc, i és per això que la seva pancara no anirà signada. 'Proposem que la manifestació de Girona, que durant els darrers 10 anys únicament ha estat convocada per la CUP i Maulets, enguany vagi encapçalada per una pancarta unitària amb el lema 'Autodeterminació'', manifesten. La CUP lamenta que 'fins i tot' Òmnium Cultural, que l'any passat va convocar una manifestació amb el lema 'Som una nació. Volem un estat propi' aquest any hagi 'rebaixat el contingut reivindicatiu de la Diada'.

'Oportunisme electoralista'

Per la formació, tot plegat s'explica per la proximitat de les eleccions. Segons afirmen, 'aquesta maniobra amaga l'oportunisme electoralista sota el pretext de la unitat'. En aquest sentit, lamenten que es vulgui convertir 'la històrica manifestació independentista de Girona en una marxa institucional i sense contingut'.

Per això apel·len al posicionament autodeterminista que ja es va escenificar a la ciutat, amb d'altres partits, sindicats i col·lectius gironins el passat 25 d'abril amb motiu de la consulta popular independentista. 'Davant l’ambigüitat d'altres lemes, consignes i posicionaments que els partits institucionals estan intentant imposar a Girona, cal que la manifestació de l'Onze de setembre sigui encapçalada per un lema inequívoc en favor de l'autodeterminació', sentencien.