Un total de catorze entitats i partits polítics donen suport a la manifestació de la Diada

Participaran amb una pancarta que portarà per lema 'Som una nació, nosaltres decidim'

L'entitat ADAC ha convocat, a Girona, una manifestació unitària per la Diada de Catalunya. De moment, catorze entitats i partits polítics ja han confirmat la seva assistència a l'acte. Tot i que no tots comparteixen ideologies polítiques, si volen assolir un objectiu comú: demostrar la disconformitat amb el moment que està vivint Catalunya, iniciar un nou cicle i demanar la 'llibertat de Catalunya'.

Les entitats gironines que comparteixen cartell amb l'ADAC són: CDC, Òmnium Cultural, ERC, ICV, PSC, UDC, CCOO, UGT, CLJG, JERC, JNC, JSC, JEV i UJ. L'entitat organitzadora manté les portes obertes a totes les organitzacions que es vulguin afegir a la convocatòria i té present que tots els participants han fet concessions per aconseguir la unitat.

Segons el president de l'ADAC, Jordi Terol, es tracta d'una convocatòria 'extraordinària' ja que és difícil que diverses entitats s'uneixin per assolir un 'objectiu comú' i deixin de banda les idees polítiques. 'El que està en debat ara mateix és la independència de Catalunya', ha detallat Terol, i ha afegit que estan 'tips de la transició espanyola' ja que la idea de l'Espanya unitària 'no canviarà'.

Una pancarta amb el lema 'Som una nació, nosaltres decidim' encapçalarà la manifestació convocada pel dia 11 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a la Plaça Catalunya de Girona.

Després del 10J

Segons Terol, el 10 de juliol amb la manifestació a Barcelona va demostrar que s'acabava un cicle i en començava un de nou. 'El que es deia amb recança, avui és la conversa de l'ordre del dia', ha explicat el president de l'ADAC, que ha conclòs que 'ara tothom parla d'independència'.

'Hem perdut la por i hem recuperat l'orgull de país i com a ciutadans', ha detallat el president, segons el qual 'si som capaços de superar les nostres divergències ideològiques quan l'objectiu és el país, quina millor prova que convocar una manifestació unitària'.

Unió també amb els partits polítics

Des de l'ADAC tenen clar que la independència no es pot aconseguir sense els partits polítics. 'Un cop aconseguim l'objectiu comú, la independència, després ja discutirem', ha detallat Terol, per al qual pretendre que ideològicament tota la societat es posi d'acord és 'somiar truites'.

Terol ha afirmat que a vegades els partits polítics no responen al moment a les exigències de la societat però no sempre es pot seguir el guió establert per aconseguir l'objectiu marcat. 'Tu saps que si jugues a escacs i vols guanyar t'hauran de matar algun peó', ha explicat el president, que ha acabat afirmant que hem de ser crítics però generosos, i a vegades la generositat no hi és'.

Divergències entre la CUP i ERC

Segons assegura la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), 'Esquerra Republicana de Catalunya a Girona (ERC) no ha volgut negociar el contingut de la pancarta que encapçalarà la manifestació de l'11 de setembre. Per a ells és prioritari anar de la mà del Partit Socialista de Catalunya que escenificar un bloc independentista'.

Per la seva part, la formació independentista considera fallida la tàctica d'ERC d'apropar-se al PSC i creu que ara toca concretar la majoria independent. 'L'actual efervescència del país mereix que la Diada sigui, aquest any més que mai, inequívocament independentista', ha declarat un representant de la CUP a Girona, Lluís Sales.