El Trueta engega una campanya de mecenatge per aconseguir donacions

L'hospital vol obtenir recursos complementaris a les aportacions públiques

L'hospital Josep Trueta de Girona ha posat en marxa una campanya de mecenatge per aconseguir donacions. La iniciativa, sota el lema 'Fes + Trueta', té com a objectiu implicar entitats, empreses i particulars en el projecte assistencial del centre, sensibilitzar la ciutadania de la importància de les aportacions altruistes i aconseguir recursos complementaris per millorar-ne el servei. La col·laboració està oberta a tothom i s'hi pot participar amb aportacions econòmiques, donacions de material o organitzant activitats solidàries en favor del centre. Des de l'hospital ja han avançat que els diners que es recullin es destinaran a dos projectes pensat per millorar el benestar d'usuaris i familiars amb la renovació de les butaques dels pacients hospitalitzats i la millora de la sala de descans de pares i mares amb infants ingressats a les unitats de cures intensives neonatals i pediàtriques.
 
La iniciativa que el centre ha engegat ara inclou cartells, díptics i postals que es distribuiran per les sales d'espera, punts d'informació i consultes. A més, el web comptarà amb un apartat específic amb projectes solidaris que es posin en marxa i la possibilitat de fer-hi un donatiu de manera segura. L'objectiu és que la ciutadania, les entitats i les empreses s'impliquin en el projecte assistencial del centre i ajudin a seguir-lo millorant.

De fet, fa temps que el Trueta rep donacions puntuals de persones i entitats que volen ajudar la institució. Algunes d'aquestes aportacions han permès tirar endavant diversos projectes. Entre ells, la iniciativa terapèutica 'La Buzzy s'emporta el dolor', adreçada a nens i nenes ingressats al servei de Pediatria; la decoració de l'àrea d'urgències pediàtriques; la incorporació d'una cabina de provocació al servei de Pneumologia per diagnosticar malalties respiratòries relacionades amb la feina o adquirir nous aparells per escalfar biberons i un equipament per a la UCI neonatal.