Citen a declarar el veí de Sils que va amenaçar de mort els agents rurals per Facebook

L'home no ha comparegut al jutjat

  • SER Catalunya
    Fotos: SER Catalunya
  • El vocal de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya, Ferran Almansa, i l'advocat del cos Albert Requena. ACN
    El vocal de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya, Ferran Almansa, i l'advocat del cos Albert Requena
    Fotos: ACN

El criador de gossos que va escriure amenaces de mort al mur de Facebook de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya havia de declarar com a investigat davant el Jutjat d'instrucció número 2 de Girona aquest matí.

L'acusat Jordi Bonet, veí de Sils (Selva), no s'ha presentat i el jutge el tornarà a citar perquè es desconeix si havia rebut correctament la notificació. L'advocat que representa l'associació, Albert Requena, ha recordat que els comentaris que va penjar feien referència a la nota de condol de l'associació pel doble crim de dos forestals a mans d'un caçador a Aspa (Segrià) el gener passat i que eren "totalment desafortunats" perquè "amenaçaven" els agents.

Concretament, havia escrit frases com ara "veient com actuen jo mateix no descarto carregar-me'n uns quants" alhora que els titllava de "fills de puta". El cas està en fase d'instrucció i el jutge haurà de decidir si l'acaba processant per un delicte d'amenaces.

L'investigat va escriure al mur de l'entitat dos comentaris en resposta a la nota de condol per l'assassinat dels dos agents a Aspa a mans d'un caçador tres dies abans.Va arribar a assegurar que "veient com actuen jo mateix no descarto carregar-me'n uns quants... Són uns fills de puta.. Que sí... Que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida". Segons l'advocat que representa l'associació, Albert Requena, el criador de gossos va dir davant dels mossos que "no se'n penedia" alhora que "no va mostrar cap pena pels agents que havien assassinat".

Requena ha recordat, a més, que l'origen de tot plegat es troba en el comís que els Agents Rurals van fer a la seva finca l'any passat per la falta de permisos i per tenir aquest espai en unes condicions higiènico-sanitàries "molt lamentables". Se li van endur uns gossos i des d'aleshores està molt enrabiat amb el cos. En un altre missatge a Facebook, els acusava de ser uns "mafiosos corruptes" i d'haver "entrat a casa a robar". "Aquest cop m'heu agafat d'improvís perquè no m'imaginava que fóssiu tan fatxendes... A la propera –que espero que no hagi de succeir perquè el jutjat us toqui el crostó- us tindré preparat un pijama de pi... I no és una amenaça: és una previsió... Si el jutjat no fa justícia i engarjola a uns quants dels vostres, aleshores que ningú em demani que no me prengui la justícia per la meva mà...", afegia.

Per l'associació, aquestes amenaces de mort són "suficientment greus" com per tirar endavant un procediment judicial. Per això, van presentar denúncia i s'han personat com a acusació particular. "Estem en un moment inicial del procediment però, després de valorar els fets i publicacions, considerem que ha comès un delicte d'amenaces i intentarem demostrar l'agreujant d'anar en contra d'un col·lectiu professional", ha detallat Requena. Aquest delicte comporta penes de presó d'entre 2 i 3 anys. "És el que intentarem demostrar", ha conclòs l'advocat.