IAEDEN aconsegueix en tres dies 19.000 euros per pagar les costes judicials dels recursos perduts

L'entitat va iniciar dimarts una campanya de recollida de fons a través del web

L'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà ha aconseguit en només tres dies els 19.000 euros que demanaven per a poder fer front a les costes judicials dels recursos contra la MAT que han perdut. El Tribunal Suprem els ha condemnat a pagar les despeses dels processos iniciats contra el ramal entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners, la subestació de Santa Llogaia i el tram aeri entre Bescanó i Santa Llogaia. En tots tres casos, el tribunal ha emès sentències desfavorables als ecologistes.
 
Per això, aquest dimarts van iniciar la campanya 'La justícia ens reMATa!' a través del seu web. L'objectiu era recollir fons per poder assumir unes despeses que posaven en perill l'entitat i els resultats han estat més ràpids de l'esperat. La seva portaveu, Bàrbara Schmitt, va explicar que com a mínim xifraven els costos en 17.600 euros però que encara tenien pendents de notificar alguns dels imports, que hauran de pagar a Red Elèctrica i a l'advocacia de l'Estat.
 
Els ecologistes han comunicat l'èxit de la iniciativa a través del mateix portal, on han agraït la els donatius fets. "Molt emocionats de tanta solidaritat. La injustícia ens fa moure!", asseguren. Malgrat això, animen als interessats a seguir participant en les iniciatives que promouen i que treballen per preservar el territori. En aquest sentit, fan una nova crida a fer-se soci de l'entitat.