La comissió d'afectats per Endesa envia a la Generalitat les incidències relacionades amb la companyia

L'ens vol que l'administració actuï per resoldre els problemes

La comissió d'afectats per Endesa, que integren les patronals gironines la Cambra i les associacions d'enginyers i arquitectes, han fet arribar als serveis territorials del Departament d'Empresa i Coneixement de Girona un recull d'incidències relacionades amb la companyia. L'objectiu és que la Generalitat conegui "els problemes" amb els quals s'enfronten pimes i professionals i que l'administració prengui les mesures necessàries perquè la companyia "adopti les accions pertinents". Entre les queixes, hi ha la qualitat del subministrament elèctric, caigudes de tensió o el funcionament dels comptadors.
 
Denuncien que les incidències que pateixen els fan perdre competitivitat i que representen costos afegits per a les empreses, autònoms i professionals. A banda de problemes de subministrament com baixades de tensió o amb el funcionament dels comptadors, es queixen de les dificultats a l'hora de donar servei, per exemple, en zones ja urbanitzades.

També reivindiquen comptar amb interlocutors "àgils" que permetin donar resposta a les incidències en un màxim de dos dies. De fet, consideren que si la companyia destinés més recursos humans i tecnològics molts dels problemes es podrien resoldre més ràpidament.

La comissió representa a més de 2.000 enginyers, 800 arquitectes, 900 aparelladors i arquitectes tècnics. En total, agrupa més de 16.700 empreses/autònoms, 32 associacions i 15 entitats.