Un 16% de les platges de la demarcació de Girona tenen la sorra en mal estat

Els tècnics també han analitzat les dutxes i rentapeus per trobar bacteris

En total, s'han inspeccionat 312 instal·lacions -239 dutxes i 73 rentapeus- de 61 platges. S'han agafat mostres d'aigua de cadascuna de les dutxes i rentapeus i s'han analitzat per tal de determinar si hi havia el bacteri legionel·la. En cap s'hi ha detectat el bacteri. També ha analitzat la sorra d'aquestes 61 platges per determinar el seu nivell de neteja. Els resultats han determinat que la majoria de platges – un 84%- tenen la sorra en perfecte estat.

Només s'han detectat deficiències en la sorra de deu platges, és a dir, en el 16% de les revisades. En aquests casos, s'ha avisat a l'ajuntament i se li ha recomanat fer una neteja exhaustiva per corregir la situació.

Els resultats obtinguts aquest 2010 confirmen el bon estat de les platges de la Costa Brava. Pel què fa a les condicions de la sorra, s'han superat els bons resultats de l'any passat. L'any 2009 el 75% de les mostres de sorra analitzades eren del tot netes mentre que un 25% de les mostres presentaven baixes concentracions de bacteris que indicaven que la neteja era millorable.

Pel què fa a les analítiques de legionel·la, s'han repetit els resultats del 2009. El 100% de les dutxes i rentapeus s'han trobat lliures de legionel·la.

En total, Dipsalut ha destinat 58.000 euros a revisar el litoral gironí.