BDF crea una fórmula per millorar la textura d'aliments vegans i vegetarians

Un enzim permet disminuir la quantitat d'additius químics

L'empresa gironina BDF ha creat una fórmula que permet millorar la textura d'aliments vegetarians i vegans. Es tracta d'un enzim –la transglutaminasa- que, al aplicar-lo sobre el producte, permet disminuir la quantitat d'additius químics que fins ara s'hi afegien. A més, la solució és també apta en altres aliments com la carn, el peix, els làctics o la pasta.
 
El gerent de BDF, Jordi Bosch, explica que aquesta tècnica aconsegueix també "millorar el procés de producció". La fórmula es comercialitzarà a través de distribuïdors internacionals que proveiran, al seu torn, les empreses productores del sector. En aquest sentit, es vendrà per tal que el productor final l'apliqui directament sobre l'aliment, i es podrà exportar ja sigui mitjançant transport marítim o aeri, ja que s'envia envasat al buit.
 
Per desenvolupar aquesta tecnologia, BDF ha comptat amb el suport d'ACCIÓ –l'agència per a la competitivitat de l'empresa- a través de la línia d'ajuts Cupons a la Innovació. Es preveu que l'empresa comenci a comercialitzar aquesta solució a finals d'any, coincidint amb la seva participació a la fira Food Ingredients que se celebrarà a Frankfurt.

Els Cupons a la Innovació

L'objectiu dels Cupons a la Innovació d'ACCIÓ és garantir l'accés de les pimes catalanes a la innovació. Són ajuts d'un màxim de 6.000 euros, que cobreixen fins al 80% del cost del servei i que s'entreguen a través d'un cupó que les les empreses interessades han de bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ.

Els aspirants són empreses d'entre 5 i 100 treballadors que volen iniciar o estan desenvolupant un projecte d'innovació, ja sigui el desenvolupament d'un nou producte o servei, una millora d'un procés productiu o un nou model de negoci, entre d'altres. Els cupons van adreçats a solucionar aspectes concrets en el curt termini, ja que tenen una caducitat de 8 mesos.