Unió de Pagesos s'oposa al macrocàmping per a 2.000 persones projectat a Garriguella

Ocuparia 8.700 metres quadrats de sòl no urbanitzable

Unió de Pagesos s'oposa al macrocàmping per a prop de 2.000 persones projectat a Garriguella (Alt Empordà). El sindicat reclama a l'Ajuntament que aturi els tràmits per a l'aprovació de la iniciativa perquè consideren que "no respecta la normativa vigent" i demanen a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que analitzi en profunditat si els recursos hídrics del municipi són suficients per abastir un projecte d'aquestes característiques. De fet, asseguren que el propi ens ha emès un informe en el qual alerta que encara cal avaluar aquest extrem. La formació recorda que la instal·lació preveu 330 bungalous, 665 unitats d'acampada i equipaments amb una edificabilitat de 8.700 metres quadrats. Unes xifres que, asseguren, suposarien un greu impacte per al municipi.
 
El sindicat afirma que l'equipament es preveu en un sector de sòl no urbanitzable i que "alterarà el paisatge, inclòs a la categoria d'espais de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines".
 
Les instal·lacions, afegeixen, són "incompatibles amb el compromís, fixat per la normativa, que determina que aquestes àrees han de mantenir majoritàriament la condició d'espai no urbanitzat". Sempre, és clar, que no "existeixi un interès públic justificat o que el projecte aporti qualitat al medi ambient, agrari i paisatgístic". Amb tot, demanen a l'Ajuntament que aturi el projecte i "es comprometi" a vetllar per la conservació d'aquesta zona.