Un denunciat a Rabós per ensinistrar gossos de caça amb porcs senglars en captivitat

La Guàrdia Civil enxampen 5,3 quilos de marihuana a la Jonquera en un altre actuació

La Guàrdia Civil ha denunciat una persona a Rabós (Alt Empordà) per ensinistrar gossos de caça amb porcs senglars en captivitat en uns terrenys de l'Associació de Caça Sant Quirc. Els agents observar aquesta pràctica el passat 2 de juliol i com a l'interior d'un recinte tancat que envoltava les instal·lacions hi havia tres persones entrenant els animals amb els pocs senglars. Després d'inspeccionar el terreny, van veure l'existència d'un pastor elèctric i com només hi havia una trapa de 70x70 centímetres que només es podia obrir de portes endins, de manera que quan els senglars entraven ja no en podien sortir. En una altra actuació, els agents van denunciar dues persones més a Vilacolum (Alt Empordà) per un dipòsit il·legal en una finca privada, on hi havia deu neveres i una rentadora.
 
El responsable de les instal·lacions on hi havia els senglars va reconèixer no tenir cap permís per a tinença dels animals en captivitat i va argumentar que procedien d'unes caceres. Així mateix, va afirmar desconèixer l'existència de la trapa i la va desmuntar. La Guàrdia Civil traslladarà la denúncia als serveis territorials de Sostenibilitat, Secció Biodiversitat i Medi Ambient de Girona.

D'altra banda, el passat 28 de juny, els agents van observar l'existència d'un dipòsit de residus sense permís amb deu neveres i una rentadora en una finca particular. Alguns dels frigorífics portava un adhesiu d'una empresa de lloguer. El propietari de la finca va explicar que recull els electrodomèstics usats a una empresa de lloguer de frigorífics i que els exporta al Marroc, tot i que no va poder aportar cap tipus de documentació.

El responsable de l'empresa va assegurar que normalment els aboca en un punt autoritzat però que a vegades permetia que se'ls enduguessin en aquesta finca. Ambdós, que no van poder mostrar cap documentació sobre la sortida de residus a l'estranger ni estaven registrats com a productors, van quedar denunciats.

5,3 quilos de marihuana intervinguts a La Jonquera

D'altra banda, la Guàrdia Civil va intervenir 5,3 quilos de marihuana amagats en una maleta en el transcurs d'un control a La Jonquera aquest dijous a la matinada. Els agents van aturar una dona de nacionalitat espanyola que viatjava acompanyada de dos menors en sentit França. La dona va quedar detinguda i un familiar es va fer càrrecs dels menors. Les diligències i la detinguda van quedar a disposició del Jutjat de guàrdia de Girona.