Jorge Drexler escull Temporada Alta per estrenar el seu nou treball discogràfic

Els Amics de les Arts i Diego El Cigala, Julio Manrique i Yasmina Reza, entre les propostes d'enguany

El cantat uruguaià Jorge Drexler serà un dels plats forts de la programació del Temporada Alta 2017. El músic ha escollit el certamen per estrenar el seu nou disc a l'estat espanyol. El disc és el 13è de la seva extensa carrera musical i arriba després de l`èxit de 'Bailar en la cueva', producció amb la que ha guanyat dos Grammys Llatins, entre d’altres reconeixements. Drexler, que el 2005 va guanyar un Òscar a la Millor Cançó, presenta un disc d’11 cançons que sorprèn pel seu ritme, experimentació i grans melodies. El cantant ha escollit Temporada Alta per començar la gira que té prevista per Espanya.

A nivell musical, l'avançament de la programació el completen Els Amics de les Arts, que presentaran el seu últim treball 'Un estrany poder'; la maliana Oumou Sangaré, una de les veus femenines més grans i commovedores de la música africana actual que cantarà 'Mogoya', un disc arrelat a la tradició però obert a noves influències; la presentació de 'Para mí', l'últim disc de Concha Buika, artista de Palma de Mallorca, amb arrels a Guinea Equatorial que reivindica l’absència de fronteres a través del jazz, el jazz llatí, l’afrobeat, el funk, el soul, el reggae, el pop i el flamenc; The Gramophone Allstars Big Band, que estrenaran al Festival el seu nou disc i nou espectacle i, per últim, Diego El Cigala que visitarà Temporada Alta per oferir un recital molt íntim acompanyat del pianista Jaime Calabuch.

A més, s'han avançat alguns muntatges teatrals que es podran veure a la tardor com l’espectacle de circ 'Saloon', un western ple d’acrobàcies i música en directe de la companyia canadenca Cirque Éloize, que l'any va presentar al Festival l’espectacle 'Cirkopolis'; 'Art', de Yasmina Reza i amb direcció de Miquel Gorriz, que va estrenar-se en l'anterior edició del Festival i que torna enguany després d’haver fet temporada a Barcelona; '¡Quien tuvo retuvo!', un espectacle còmic de Faemino y Cansado; 'E.V.A', una peça escrita per Julio Manrique per celebrar 25 anys sobre els escenaris de la companyia T de Teatre; l’actor i director balear Pep Tosar que torna a Temporada Alta per presentar 'Federico García', un recull bibliogràfic de la vida i obra del poeta granadí García Lorca a través de la música, la dansa, el text i l’audiovisual i 'El Petit Príncep' d'Àngel Llàcer i Manu Guix que repetirà al Festival després de la seva estrena el 2014 i havent estat vist per gairebé 200.000 espectadors.

El Festival, i els equipaments teatrals de Girona i Salt, avancen en aquesta edició l'horari de les funcions entre setmana després de valorar les respostes d'una enquesta feta a 1.861 espectadors en la passada edició de Temporada Alta. Les funcions començaran, doncs, a les dos quarts de nou del vespre, excepte alguns casos concrets que s’anunciaran en cada cas.

Nou cartell del Temporada Alta

L'artista vigatà Manel Esclusa està considerat un dels fotògrafs catalans més destacats de les últims dècades i ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell de Temporada Alta 2017. Reconegut a escala mundial gràcies a exposicions com Aquariana, Gits, Ahucs o Naus, els seus treballs es poden trobar, entre d’altres, a La Bibliotèque National i el Museu Réattu de França o al Museu Nacional d'Art de Catalunya. L'artista ha explicat sobre el cartell, en una nota de premsa del Temporada Alta, que "la imatge només són punts de llum i el rastre de la llum. Vaig pensar que per vincular-lo al món del teatre hi havia d'haver dos elements importants dins l'escenografia, que són la il·luminació tal com havia sigut inicialment, amb espelmes i arran de terra, i posteriorment la il·luminació d'alçada, amb llum electrònica. Tots dos il·luminen un escenari on encara no hi ha cap protagonista de l'espectacle".

Reducció del preu de les entrades

Enguany es redueix el preu de les entrades com a conseqüència de la baixada de l'IVA cultural del 21% al 10%, tot i que la reducció s’ha aplicat de manera desigual. Com ja va explicar Salvador Sunyer, director del certamen, s'ha disminuït més el preu de les entrades més econòmiques i no tant de les més cares per així facilitar l’accés al segment de públic més ampli possible.