Piferrer defensa la construcció del laboratori d'Agissa a Montfullà

El conseller delegat d'Aigües de Blanes assegura estar "molt tranquil"

"Estic molt tranquil perquè no he fet res mal fet, intencionadament no he fet res mal fet, tot i que em puc equivocar com tothom", ha afirmat Narcís Piferrer, que ha decidit comparèixer en roda de premsa després de les darreres informacions sobre les investigacions relacionades tant amb Agissa com amb Aigües de Blanes.

Sobre l'informe municipal presentat aquest dimecres i que posa el focus de sospita en el laboratori d'Agissa a Montfullà, l'exconseller delegat de l'empresa mixta ha recordat que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter van "estar d'acord" en executar l'obra. A més, al seu parer, no està sobredimensionats sinó que al contrari, "faltaria gent".

Narcís Piferrer defensa que, des d'aquest laboratori, s'ofereixin serveis a tercers, tant empreses, com administracions i particulars (analítiques de pous privats, per exemple). Segons concreta, tots els beneficis van a parar als comptes d'Agissa perquè l'empresa mixta és la propietària de la planta.

Pel que fa a les empreses, Piferrer ha anat més enllà i ha defensat que Agissa ha facturat "molts diners" a través de contractes amb empreses com Prodaisa o Aigües de Blanes (totes dues vinculades a ell). De fet, Prodaisa es va presentar (i va guanyar) un concurs públic del Dipsalut que oferia fer des del laboratori de Montfullà les analítiques d'aigua per a totes les comarques gironines.

"És normal que un grup d'empreses es donin suport les unes a les altres perquè les coses surtin millor", ha dit i ha afegit que Agissa no podia optar a la licitació perquè, a diferència de Prodaisa, hi ha participació pública i no poden donar servei a altres administracions.

L'exconseller delegat d'Aigües de Girona assegura que està "encantat" amb la decisió dels tres ajuntaments d'encarregar més informes per comprovar si les inversions s'han fet. "S'ha fet escrupolosament el que s'havia de fer, de fet s'ha fet inclús més perquè es van fer dues inversions molt importants: la planta nova de Montfullà i la planta de carbó actiu que van costar 4 MEUR, que ho mirin", ha dit.

Piferrer ha assegurat que s'han complert "al peu de la lletra" el contractes signats des dels anys 90 tant amb Blanes com amb Girona i que no hi hagut "cap desviació en absolut" en la retribució fixada per al soci privat que comparteixen les dues empreses mixtes: Girona S.A. de la qual Piferrer n'és el director general. "Fa 20 anys que això funciona, i si vam fer-ho malament va ser aleshores", ha exposat.

"No hi ha hagut apropiació indeguda ni malversació de diners", ha defensat Piferrer, referint-se a la investigació oberta a un jutjat d'instrucció de Girona.

Avaluant pressupostos

Piferrer també s'ha referit a la seva gestió al capdavant d'Aigües de Blanes, empresa mixta on actualment continua essent conseller delegat. Un jutjat de Blanes l'investiga a ell, als dos exalcaldes Josep Trias i Josep Marigó i a l'interventor per un suposat delicte de prevaricació per fer, sense concurs públic, fer fins a 18 adjudicacions per valor d'1 MEUR.

Tres d'aquests contractes es van signar amb empreses vinculades a Piferrer: Agissa, Girona S.A. i Prodaisa. El conseller delegat ha assegurat que sempre demanaven tres pressupostos a empreses del sector i que escollien "les millors opcions". A més, concreta que són serveis molt específics i pràcticament dissenyats a mida per cobrir millor les necessitats de les instal·lacions del municipi.

"Jo crec que hem fet les coses com s'havien de fer", ha dit Piferrer que sosté que, en tot cas, es tractaria d'un error administratiu sense transcendència penal. El dia 27 de juliol declarà com a investigat al jutjat instructor de Blanes.

Piferrer ha comparegut acompanyat de la representant de relacions institucionals de Girona S.A., Isabel Llauger, al despatx del seu advocat, Carles Monguilod. Llauger ha assegurat que l'activitat de l'empresa és "immaculada" i que no hi ha hagut cap "mala praxi".