Les vendes de cotxes a Girona cauen a l'agost un 22%

La caiguda coincideix amb la finalització dels plans d'ajudes estatals

En el conjunt de l'Estat, les vendes van sumar 44.578 unitats, cosa que significa una caiguda del 23,8% en relació amb el mateix mes de l'any passat. La patronal de l'automòbil ha dit que aquestes xifres confirmen 'lamentablement' les previsions negatives que es feien quan es reclamava al govern espanyol la continuïtat del pla d'ajuts a la compra d'automòbils. Una xifra de vendes de 44.578 unitats a l'Estat no es donava des de l'any 1989, fa 21 anys.

En el conjunt de l'estat espanyol, les matriculacions acumulades fins agost van arribar fins 730.906 vehicles, amb un increment acumulat del 21,9% en relació amb l'any passat.

Els sector ha manifestat la seva 'gran preocupació' per l'evolució negativa que està registrant el mercat. La caiguda que preveu la patronal per el segon semestre d'aquest any pot arribar en el conjunt de l'Estat a un 30%, cosa que suposaria vendre 165.000 cotxes menys que els que es van matricular el 2009.

Aquesta caiguda del segon semestre, s'explicaria, segons Anfac, per les mesures d'ajust per reduir el dèficit públic, que inclouen la fi del pla d'ajuts i estímuls per a la compra de vehicles, les elevades xifres de desocupats i la negativa evolució del consum privat.

En les vendes d'aquest agost, el mercat particular, on no s'inclouen les compres d'empreses de lloguer, i que és el principal component de la demanda, les vendes van caure a l'agost el 37,3%. Les empreses no dedicades al lloguer d'automòbils registren una millora de les vendes del 17% durant el mes i del 27,1% en l'acumulat dels primers vuit mesos.

Pel que fa a les empreses de lloguer de cotxes, les compres a l'agost van millorar un 76,5% i mantenen un increment acumulat del 73,4%.

Per marques, els cotxes Seat segueixen liderant les vendes tant pel que fa al mes d'agost com amb el període acumulat dels vuit primers mesos de l'any. L'agost, la segona marca ha estat Citroën, seguida de Ford i Renault.

Tot i això, el model de cotxe més venut aquest agost ha estat el 'Megane' de la casa Renault.