S'ha comès un crim a Vilablareix... en forma de tifa de gos

Una nova campanya intenta conscienciar a els propietaris de cans

  • Una tifa de gos encerclada com si es tractés d'un assassinat. Aj. de Vilablareix
    Una tifa de gos encerclada com si es tractés d'un assassinat
    Fotos: Aj. de Vilablareix

L'Ajuntament de Vilablareix (Gironès) ha iniciat una nova campanya cívica de sensibilització dirigida als propietaris de gossos que defequen a la via pública. El seu objectiu és deixar palès la incidència de la manera més visible possible per tal de conscienciar a tots els veïns d'aquesta problemàtica. La manera de fer-ho: encerclant les tifes abandonades al terra amb unes cintes americanes emprades per alertar de perills sumat als petits cartells que empra la policia científica quan estudia un crim i recull proves.

Els missatges que apareixen a les notes són: "Oh m*rd#!" i al darrera "Ets tu? (imatge d’un porquet) Sigues responsable".

A banda de la campanya a la via pública, s’ha enviat una carta a tots els propietaris d’animals censats amb la intenció de que ajudin a mantenir un poble net, on es pugui passejar amb tranquil·litat. En ella també s’hi explica els problemes que hi ha si es deixen les defecacions a la via pública i el perquè és important recollir-les; "Per higiene de tots els veïns i veïnes, sobretot dels més petits que juguen amb les sorres on hi ha hagut o on hi ha els excrements" i afegeixen que "per solidaritat amb les persones invidents, que no poden esquivar aquests excrements", com també fa referència a "les persones amb mobilitat reduïda que van amb cadira de rodes com als veïns i veïnes que porten cotxet infantil i que sovint tampoc poden esquivar-les".