Denunciat per deixar morir un gos lligant-lo en un pati de casa seva a Sant Gregori

L'home se l'acusa d'un delicte de maltractament animal animal domèstic

Els Mossos d’Esquadra van denunciar, el dia 24 de juny, a Girona, un home de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Gregori (Gironès) com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal domèstic.

El passat 20 de juny els mossos de la comissaria de Girona van rebre l’avís d’una veïna d’un bloc de pisos de la població de Sant Gregori, que alertava de la lamentable situació d’un gos en una terrassa d’uns baixos. Concretament hi havia un veí que tenia un gos des de feia dies lligat al sol, sense ombra ni aigua.

Els mossos es van adreçar al lloc dels fets i van comprovar que efectivament hi havia un gos en pèssimes condicions que no es movia. Van fer gestions per tal de localitzar el propietari i poder accedir immediatament a ajudar l’animal.

En no localitzar el propietari, van accedir al pati d’un veí de l’immoble per tal de poder rescatar el gos sense èxit, ja que aquest ja estava mort.

El gos estava lligat amb una cadena molt curta, sense poder-se moure pràcticament del lloc i estava sense aigua ni cap ombra.

El propietari de l’animal va quedar denunciat per un delicte de maltractament d’animal domèstic i el cos del gos es va dipositar en una clínica veterinària del poble a l’espera del pronunciament de l’autoritat judicial.