Espanya, líder en reclam turístic a nivell mundial

L'hostaleria és la principal beneficiada

Que Espanya és una destinació turística mundial, ho corroboren informes com el publicat pel World Economic Forum, que corona l'Estat com el millor del planeta per fer turisme el 2017, en el seu informe bianual on  s'exposen els llocs del món més acollidors per als turistes, entre els quals destaquen cinc països d'Europa. Llocs com Barcelona, Madrid o les illes Balears són els preferits pels visitants estrangers al país, que l'any passat va tancar amb un nou rècord de més de 75 milions de turistes.

Espanya ha superat els 135 països que formen part de l'informe, que valora, entre altres factors, els recursos culturals i naturals, a més de les seves infraestructures. Ja és el segon any consecutiu que lidera el rànquing, millorant en 2017 la seva nota global amb 5,4 punts sobre 7. Una dada molt bona tenint en compte que l'Estat basa més del 11% del seu PIB a la indústria turística.

La hostaleria, principal beneficiada

A la vista d'aquestes dades tant encoratjadores, el sector hostaler apunta a una previsió molt optimista per enguany, després d'un any 2016 que tancarà amb un creixement al voltant del 7%, superant totes les expectatives marcades que situaven el creixement del sector al voltant del 3.5% a principis d'any i que, al final d'any, s'ha consolidat en un 5%.

Aquest creixement es dóna sobretot en volum de consum, ja que la massa poblacional s'ha mantingut estable, de manera que no es pot explicar per un augment demogràfic, sinó per l'enlairament de la demanda interna i el bon funcionament del turisme. L'augment de la facturació de l'hostaleria va ser, però, desigual, però en tot cas molt per sobre del que es va incrementar l'economia global, el que reflecteix la seva fortalesa. Mentre que el negoci dels serveis d'allotjament va créixer un 8,1%, la facturació de menjars i begudes va augmentar un 6,2% en mitjana anual. En tots dos casos, molt per sobre del que va augmentar la xifra de negoci del sector serveis: un 4,2%. Una oferta laboral que no han de deixar passar els que es troben en situació d'atur, ja que Espanya és el segon país en percentatge de treballadors en la branca d'hostaleria, sent el 7,1% del total del mercat laboral.

Treballar a l'hostaleria

El requisit indispensable per treballar en el negoci de la restauració és el de disposar del carnet de manipulador d'aliments, tant per als comerços d'alimentació o qualsevol activitat on es manipulin aliments, com per a les persones dedicades a la cuina o elaboració, i per a aquells treballs en què es venguin o serveixin aliments destinats al consum humà, com és el cas dels restaurants, comerços, llocs ambulants, etc.

Per aconseguir tenir la titulació de manipulador d'aliments poden realitzar un curs de manipulador d'aliments en línia, on s'aprenen una sèrie de pràctiques correctes de manipulació i higiene per tal d'aconseguir unes condicions de salubritat correctes i evitar possibles riscos d'intoxicació alimentària.

Aquest certificat garanteix que la persona que l'ha obtingut ha rebut una formació adequada i coneix a la perfecció tota la informació relacionada amb les pràctiques alimentàries i d'higiene, assegurant una correcta manipulació de l'aliment. Un títol que és obligatori per a tot treballador que, en qualsevol de les fases del procés, mantingui directament algun tipus de contacte amb els productes alimentaris.

Amb els avantatges propis de realitzar des de casa, realitzar aquest curs és imprescindible per a engrossir el currículum amb un títol que es fa realment necessari per accedir a aquest important mercat laboral i començar a treballar ja, aquest estiu, que es presenta tan productiu per a aquest sector .

On es pot treballar amb el carnet de manipulador d'aliments?

Aquest carnet que s'expedeix als manipuladors d'aliments és un document acreditatiu que permet desenvolupar qualsevol treball que tingui relació amb el sector alimentari, inclosa l'hostaleria; bars i restaurants i aquells comerços on es vengui qualsevol tipus d'aliment destinat al consum, com poden ser els supermercats, les fruiteries, les carnisseries, les peixateries, etc., ja que estan capacitats per dur a terme de forma correcta la manipulació d'aquests productes , sense cap tipus de perjudici per a la salut dels consumidors.

Els llocs en els quals pot desenvolupar la seva tasca són, segons sectors; hostaleria, alimentació, residències geriàtriques, transport i distribució, congelats, magatzems, escoles bressol, comerç minorista, indústria transformadora, menjadors escolars, etc., i segons professions: cuiners, ajudants de cuina i auxiliars, cambrers, caixers, reposadors, fruiters, carnissers , peixaters, dependents, transportistes, hostesses i degustadores o promotores, repartidors, etc.