Un mort i dos ferits en explotar la cambra hiperbàrica d'un vaixell a Cadaqués

L'embarcació es troba a 15 metres de la platja de Portlligat

  • ACN
    Fotos: ACN
  • Platja de Portlligat amb el vaixell on ha explotat la cambra hiperbàrica. ACN
    Platja de Portlligat amb el vaixell on ha explotat la cambra hiperbàrica
    Fotos: ACN

Una persona ha resultat morta i dues ferides, una de greu i una altra de lleu, en explotar la cambra hiperbàrica d'un vaixell aquest divendres a Cadaqués.

Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat, els fets s'han produït poc després de les 10.00 hores en un vaixell amb tres passatgers a bord, quan navegava a uns 15 metres de la platja de Portlligat.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat un helicòpter i una ambulància del SEM, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Mossos d'Esquadra.

L'avís l'ha donat una embarcació de bandera francesa que es trobava a la zona i ha alertat al servei Cross Lagarde del seu país i aquest, al mateix temps, ha traslladat la incidència el Centre de Coordinació de Salvament Marítim de Barcelona.

Segons Salvament Marítim, en l'avís constava com l'embarcació portava almenys dos tripulants a bord i que intentaven arribar a terra, però el vaixell accidentat havia quedat varat. Per aquest motiu, en un primer moment, s'ha mobilitzat la barca que fa de taxi entre els tripulants de les embarcacions que amarren a les boies habilitades a Port Lligat.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil també ha obert una investigació per determinar l'origen de l'explosió de la cambra hiperbàrica de l'embarcació, que porta per nom 'Trepa'.

Fins al lloc, s'hi han desplaçat un helicòpter i una ambulància del SEM, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Mossos d'Esquadra, a més de l'embarcació Castor de Salvament Marítim. Després de l'arribada de la policia judicial i de l'aixecament del cos sense vida de la víctima del sinistre, s'ha desembarrancat l'embarcació fins a una altra zona de la cala.