L'alcalde de Blanes retira les declaracions on comparava Catalunya i Espanya amb Dinamarca i el Magreb

Lupiáñez diu que es van "tergiversar amb voluntat política"

En un discurs on ha combinat el català i el castellà, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), s'ha volgut disculpar per les declaracions que va fer sobre el referèndum on va comparar la distància entre Catalunya i Espanya amb la que hi ha entre Dinamarca i el Magreb. Lupiáñez no ha volgut entrar en les valoracions que va fer, que ha qualificat com un "error" i s'ha limitat a demanar perdó a "tots aquells que es van sentir ofesos". "Sóc andalús de naixement i català d'adopció, per això comprenc que he pogut ofendre", ha comentat.

El batlle ha carregat contra aquells que "han tergiversat el que va dir", segons ell amb "'l'única voluntat de fer mal". Lupiáñez es va posicionar en contra d'un referèndum no pactat amb l'Estat i va deixar clar que no cediria els locals electorals de la localitat selvatana, però va reconèixer que, si s'arriba a fer el referèndum el proper 1 d'octubre, ell aniria a votar 'no'.

El batlle ha fet aquestes declaracions just abans de l'inici del ple ordinari d'aquest dijous. De fet, Lupiáñez ha explicat que no ha volgut fer declaracions en cap mitjà de comunicació perquè "es deu als blanencs". L'alcalde ha conclòs deixant clar que no té cap altra aspiració política que continuar al capdavant de l'Ajuntament de Blanes.

  • Lupiáñez es disculpa al inici del ple