Informen els veïns de Riudellots sobre la recollida de residus porta a porta

La mesura entrarà en funcionament a finals d'any

En el marc de la campanya comarcal Parlem de Residus, el Consell de la Selva i l’empresa de serveis mediambientals NORA SA han informat els diversos col•lectius de la població de Riudellots de la Selva sobre la implantació de la recollida porta a porta. Durant tota la setmana la població d’aquest municipi ha pogut conèixer els canvis que hi haurà pròximament en el model de recollida de residus de cara a finals d’any.

Així, l’Ajuntament riudellotenc ha organitzat diverses sessions informatives que han consistit a exposar com es desenvoluparà la implantació de la recollida porta a porta als treballadors de la corporació municipal. També, una altra sessió dirigida a la població en general, i, és a dir, també una xerrada informativa als comerços del municipi. El darrer col•lectiu que ha rebut aquesta formació han estat les empreses del polígon industrial, aquest divendres 16 de juny al matí.

El consistori de Riudellots de la Selva vol que es recicli més i millor i si bé és cert que Riudellots és un dels municipis que recicla més de la comarca de la Selva. Des de l’Ajuntament, tal com assenyala la seva regidora de Medi Ambient, Carme Camps, quan es parlava de reciclatge es referien sobretot al seu motiu principal, que era la protecció del medi ambient i, i ara tots sabem que és mol més sostenible reciclar que no pas extreure nous materials del planeta.

Ara, però, cal afegir-hi un altre motiu i és l’econòmic ja el govern català carrega amb un cànon mediambiental els residus que van a parar sense separar als abocadors i, per això, a Catalunya no reciclar és i serà cada cop més car, ha assenyalat Camps.

Per això, des de l’Ajuntament, juntament amb el Consell Comarcal de la Selva, impulsora de la campanya, es vol superar la conscienciació mediambiental de tot el poble.

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Josep Roquet, ha assenyalat: “És una fita difícil d’assumir per un ajuntament ja que depèn de la voluntat de cada llar; i això és competència única de les persones que hi viuen”. Ara bé, tal com ha dit el mateix conseller, vetllar per l’economia del poble i establir les mesures necessàries per contenir-les sí que és una competència directa de tota la corporació municipal.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, al igual que d’altres consistoris selvatans que també duran a terme aquestes xerrades, s’ha vist la necessitat de voler informar més i millor de la problemàtica que envolta la gestió dels residus de la necessitat extrema que totes les llars ens posem a reciclar i dels nous models de recollida que més propicien que tothom hi participi. En les sessions que s’han fet durant aquesta setmana a Riudellots l’afluència de veïns ha estat molt bona i s’ha arribat al centenar de persones en cada una d’elles.

Gimcana a l’Escola Montseny de Breda

En el marc d’aquesta campanya, s’han organitzat altres activitats, com la visita a la deixalleria municipal de Sils, que van fer els alumnes de l’institut d’aquesta població dijous passat ; o la visita que han fet també aquest mateix dijous els alumnes de l’institut de Riells i Viabrea al Parc Mediambiental.

Les activitats d’aquest mes de juny finalitzaran amb una activitat a l’Escola Montseny. Es tracta d’una gimcana del reciclatge, que es farà el dimarts 20 de juny, en què els alumnes aprendran a reciclar jugant. Així mateix, els més grans podran aprendre visitant les parades de la gimcana que hi haurà repartides al centre del poble durant tot el matí i a la sortida escolar.