L'incendi d'una barraca posa al descobert un cultiu de marihuana a Maçanet

Els Mossos d'Esquadra detenen l'inquilí de l'habitatge

L'incendi a la parcel·la de la urbanització Residencial Park s'ha declarat pels voltants de dos quarts de dotze de la nit. Les flames han afectat una barraca de fusta situada a uns 10 metres de l'habitatge, una casa del carrer Guilleries.

Fins al lloc s'hi han desplaçat diverses dotacions de Bombers, efectius de la guàrdia municipal, del SEM i també una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra. Precisament, els agents hi han anat alertats pels Bombers, perquè durant les tasques d'extinció han descobert que a la casa hi creixia una plantació de marihuana.

Els Bombers han apagat la barraca en poca estona, però quan han volgut remullar la zona s'han trobat que a l'habitatge encara hi havia llum. Tot i que ja havien tallat l'electricitat, el cobert posterior continuava il·luminat, i això ha provocat que no poguessin fer anar les mànegues, perquè hi havia risc d'electrocució.

Tècnics de la companyia Endesa han anat fins a la parcel·la i han comprovat com l'inquilí de l'habitatge, un home de 48 anys que es trobava al lloc, havia punxat la llum del carrer. L'home havia fet una connexió fraudulenta i, per evitar que el descobrissin, l'havia mig enterrada i tapada amb plàstic.

Sobrecàrrega elèctrica

Precisament, allò que ha originat les flames que han cremat la barraca ha estat una sobrecàrrega de la instal·lació elèctrica. Després que els tècnics d'Endesa tallessin la llum i els Bombers remullessin la zona, els Mossos d'Esquadra han entrat al cobert. A dins, i repartida en dues estances, hi creixia una plantació de marihuana.

A la primera estança hi havia unes 70 plantes que feien mig metre d'alçada; a la segona, 80 més, però aquestes ja arribaven fins als 70 centímetres. A més, l'home havia muntat tota la infraestructura necessària per afavorir el creixement dels cabdells (tenia pots i garrafes amb adob, focus, transformadors, filtres de carboni, aires condicionats, extractors i ventiladors, entre d'altres).

Els Mossos d'Esquadra han detingut l'inquilí de l'habitatge per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Posteriorment, la policia ha deixat la detenció sense efecte en espera que el jutjat que es farà càrrec del cas citi l'home a declarar.