Puigdemont avisa l'Estat: ''No ens podran fer ni pessigolles''

El president reclama valentia a tots aquells que dubten del dret de decidir dels catalans

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, avisa a tots aquells que s'oposen al referèndum convocat a l'1 d'octubre que el protagonisme principal ja no és dels polítics sinó de la ciutadania. "Si als polítics ens poden inhabilitar, suspendre, amenaçar o querellar, a un poble mobilitzat, conscient i decidit no li podran fer ni pessigolles", ha assenyalat Puigdemont en la seva intervenció en el Consell Nacional del PDeCAT, celebrat a Lloret de Mar.
 
El cap del Govern repta també a aquells que pensen que el poble de Catalunya no té "capacitat" per decidir el seu futur que facin un exercici de "valentia" i ho expliquin "mirant-los als ulls", d'aquí a l'1 d'octubre. "I després que vagin i demanin a la gent que els donin suport. "Nosaltres som dels que creiem que el poble de Catalunya efectivament és major d'edat i que la història li deu l'exercici del dret a l'autodeterminació". "És l'hora dels catalans i les catalanes", ha sentenciat Puigdemont, qui ha criticat una manera de fer per part dels qui s'oposen al referèndum que considera qüestionable: "Si un Estat que ha de fiar el seu respecte i la seva autoritat a fer por, a amenaçar i prohibir és un Estat, a l'Europa del segle XXI, democràticament impresentable", ha remarcat. "El respecte és sinònim de la dignitat democràtica", ha prosseguit el cap del Govern català, qui ha assenyalat que l''1 d'octubre s'escollirà entre "dignitat o imposició". "Entre la voluntat de construir junts, o que ens tractin d'incapacitats per decidir el nostre futur", ha dit Puigdemont davant una concurrència formada per els membres del Consell Nacional però també de representants municipals, donada la coincidència amb la Convenció Municipalista del PDeCAT.
 
L'endemà d'anunciar data i pregunta, Puigdemont ha recordat que està molt a prop la culminació d'un procés "que ve de molt lluny". "Aquests 112 dies, aprofitem-los", ha reivindicat, indicant que ara el timó el tenen els 7,5 milions de catalans. "D'aquí 112 dies premerem un botó i decidirem quin país volem i en quin país volem que visquin els nostres fills i néts", ha remarcat. Un país que contraposa amb un Estat que fet ús fins i tot de la "venjança més roí i mesquina" atacant via tribunals a Mas, Ortega, Homs i Rigau. "El poble de Catalunya, que és sobirà, que té tot el dret a decidir quin és el seu futur no el podran detenir ni amb mentides ni amb jocs", ha dit. "Si no els sap greu, nosaltres anirem passant i demà la primera parada és a Montjuïc", ha dit Puigdemont en referència a l'acte 'Referèndum és democràcia' d'aquest diumenge convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de defensa a la convocatòria de l'1 d'octubre.

 

"Si no els sap greu, nosaltres anirem passant i demà la primera parada és a Montjuïc", ha dit Puigdemont en referència a l'acte 'Referèndum és democràcia' d'aquest diumenge convocat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) de defensa a la convocatòria de l'1 d'octubre.