Puigdemont, al Girona FC: ''Heu demostrat que no hi ha somnis impossibles''

El president remarca l’esperit de l’equip en “plantar cara a les dificultats"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dijous als jugadors i directius del Girona FC, després de fer-se oficial el seu ascens a la primera divisió de la lliga de futbol. En el seu discurs, Puigdemont s’ha mostrat molt proper a l’equip de la ciutat de la que va ser alcalde, i els ha reconegut que la seva trajectòria serveix d’inspiració i de “guia de conducta” al Govern. Tot i no vincular-ho específicament a l’actualitat política, el president sí que ha volgut afirmar que el Girona FC “ha demostrar que no hi ha somnis impossibles” i que es pot assolir “un èxit sense precedents” a partir de “vèncer totes les dificultats”.
El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha servit d’escenari per a una recepció que ha fet especial il·lusió a Carles Puigdemont. Així ho ha admès ell mateix en cloure l’acte amb els jugadors i directius del Girona FC. I és que segons el president, l’equip i la seva trajectòria són gairebé inspiradors per al seu Govern. “Heu demostrat que no hi ha somnis impossibles. Per nosaltres això també és una guia de conducta. No és el què, és el com heu pujat a primera divisió; plantant cara a les dificultats, fins i tot en els moments en què tiraries la tovallola i que penses que no val la pena. Allà es funden els moments d’èxits”, ha dit Puigdemont al Girona.

Més enllà dels paral·lelismes polítics, el president ha remarcat que l’ascens de l’equip aconseguit ara va tenir el seu inici en “la lluita per no baixar de categoria” que va patir en temporades anteriors. “Allà es va fundar el Girona de primera divisió, que es capaç de vèncer les dificultats que la història li ha posat al davant, fins a aconseguir un èxit sense precedents”, ha sentenciat.

A l’acte, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha intervingut i ha afirmat que dilluns passat Girona "va trontollar" amb la celebració de l'ascens a primera i ha posat l'equip com un "gran exemple" per a tots els gironins. Madrenas ha agraït l'equip el fet d'haver-los donat aquesta alegria, que ha destacat que no és només per a Girona sinó per a tot el país. De la seva banda, el president del club, Delfí Geli, ha destacat que el Girona FC ha començat a "fer història" i ha deixat enrere el pessimisme. Ha agraït a tota l'afició el suport mostrat i ha destacat especialment el dels joves, de qui ha dit que ha nascut un sentiment de pertinença a uns colors "que hauran de vincular a uns valors".