El Girona ja és equip de Primera

Els de Montilivi han empatat davant el Saragossa en un partit polèmic

El somni s'ha fet realitat i el Girona FC ha pujat a Primera Divisió per primer cop a la seva història després d'empatar a zero avui contra el Saragossa en un partit que no passarà a la història precisament per la seva intensitat ni grandesa de joc sinó, més aviat, davant la possibilitat que es tracti d'un resultat pactat.

El partit no ha tingut ocasions de gol i s'ha viscut una jornada de futbol vergonyant per part d'uns jugadors que no han volgut marcar un gol en cap moment. El públic ha reaccionat amb tímids xiulets a partir del minut sis però ràpidament han desaparegut per alternar-se amb riotes, complaença, onades i càntics de "A primera! A primera!"

A nivell de futbol hi ha poc per comentar. No s'ha realitzat ni un sol xut entre els tres pals en tot el partit i els jugadors constantment feien passades cap enrere, sense cap intenció d'atacar ni pressionar.

Paral·lelament, la plaça de Catalunya de Girona ha estat el punt neuràlgic de celebració de l'ascens amb petards, bengales, bufandes al vent i càntics. La celebració oficial de la fita està prevista que se celebri demà a partir de les sis de la tarda, amb una rua de l'equip pels carrers de Girona i la tradicional rebuda institucional a l'Ajuntament. La recta final de la celebració es farà al passeig de La Copa, a partir de quarts de nou, on s´ubicarà una Fan Zone i un espai per a concerts. Allà hi actuaran Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, l´Orquestra Di-Versiones, el cor Geriona i The Gruixut´s + Josep Thió (autors de l´himne del Girona).