Alternatives econòmiques als principals festivals d'estiu

Cap Roig o Porta Ferrada són bones opcions, però extremadament cares

Quan arriba l'estiu la província de Girona s'omple d'activitats, sobretot a nivell musical. La programació de festivals nodreix les agendes culturals i guanyen atractiu aquells que tenen lloc a la Costa Brava. Entre els clàssics s'hi troben el Festival Jardins de Cap Roig (Calella de Palafrugell), el de la Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols) o el Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots amb un denominador comú; un preu molt elevat.

Entrades de fins a 130 euros per veure Wilco o 140 per Norah Jones a Cap Roig entren dins la normalitat, fet que també genera un sentiment de frustració i alienació davant uns festivals que tenen lloc a la Costa Brava però que s'omplen d'estrangers i gent d'altres indrets de Catalunya. Porta Ferrada no es queda enrere i malgrat el seu objectiu és semblar proper, venen entrades per veure Rosario a 50 euros (60 euros si la vols veure a Cadaqués) o 58 euros per la vella glòria de Zuchero.

Amb tot, encara existeix la possibilitat de gaudir de bona música amb la proximitat del mar i a bon preu (en alguns casos sense pagar). Platja d'Aro presenta enguany la tercera edició de l'Estereofònics, un festival d'estiu que va arrencar a finals de maig i s'allargarà fins octubre. En total s'han programat 78 concerts repartits en 140 dies, la majoria d'ells gratuïts. En aquest sentit, el consistori baix empordanès ha fet un esforç per encabir una gran varietat de gèneres musicals per tal de no deixar a ningú fora; rock, surf, jazz, guitarra, swing o havaneres són els estils que ressonaran en aquestes actuacions a l'aire lliure.

Una mostra d'això fou el concert inaugural del passat dissabte 27 de maig, quan entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre l'Avinguda de la Pau es va omplir de música amb l'actuació d'Eduard Gener (soul swing, rithm & blues), el quintet Sloppy Beats (funk & jazz) i Marc Armengol (jazz) acompanyat per Josep Manzano. Però aquestes no eren les úniques actuacions, ja que de forma simultània també s'havia instal·lat un escenari al carrer Doctor Fleming on hi eren Fetus (punk, rock), Tiki Phantoms (surf clàssic), la Big Bang del Conservatori de Música de Girona i Havàname (havaneres i música cubana).

Encara queden molts noms per passar els propers mesos i alguns d'ells de gran talent, com el d'Eva Fernández (saxofonista i cantant) que és coneguda per haver-se iniciat al costat de Joan Chamorro i Andrea Motis en la Sant Andreu Band. Després d'uns anys ha aconseguit format el seu propi quintet musical i el proper 14 d'agost arribarà a la plaça Major de Platja d'Aro acompanyada de David Pastor, José Luis Guart, Toni Pagès i Miquel Angel Cordero en un concert gratuït.

Per a més informació sobre els concerts i la programació es pot visitar el web de l'Estereofònics.