Un acord permetrà promoure l'obra de Dalí a la Xina

La Fundació i el Centre d'Estudis Visuals de Pequín han signat el conveni

L'Institut Cervantes de Pequín ha estat l'escenari de la rubrica de l'acord entre la Fundació Gala-Salvador Dalí i el Centre d'Estudis Visuals de la universitat xinesa. Fa temps que la Xina s'ha convertir en un país prioritari per l'ens. L'objectiu del conveni és crear un marc ben definit de col·laboració "estreta" i "estable" entre les dues institucions a llarg termini. La voluntat és, sobretot, promoure l'obra del geni empordanès entre el públic xinès i, a la vegada, recolzar l'activitat divulgativa del centre d'estudis a Europa.

L'acord, asseguren des de la fundació, permetrà desenvolupar diversos projectes (ara en vies de de discussió) i contribuirà a crear un entramat de col·laboradors.

El primer projecte amb el qual es materialitzarà serà la traducció interpretació del catàleg raonat de l’obra pictòrica de Salvador Dalí al mandarí. Per fer-ho, el centre col·laborarà amb les facultats de Filologia Hispànica i l'Escola de Traductors de la Universitat de Pequín amb l'objectiu de contextualitzar el contingut i facilitar-ne la comprensió. El catàleg és, a hores d'ara, un dels majors projectes acadèmics de la fundació. A dia d'avui, està publicat en castellà, català, anglès i francès i es pot consultar a través del web de la institució.

En Centre d'Estudis Visuals és una institució nacional dedicada a la investigació de l'art tradicional xinès, l'art xinès contemporani i al món de la història de l'art.

A l'acte de signatura, hi han assistit el gerent de la fundació, Joan Manuel Sevillano i el director del centre, LaoZhu, entre d'altres.