Joves i jubilats treballen junts en un hort a Serinyà

El projecte servirà d'entreteniment i aprenentatge

Un grup de joves de Serinyà (Pla de l'Estany), usuaris de l’Espai Jove Can Beia, juntament amb jubilats i jubilades del municipi, han estat treballant al llarg de la setmana passada en una parcel·la de terreny molt propera al centre juvenil per començar a plantar i cultivar les primeres sembres de l’estiu. La setmana passada ja van començar els preparatius de la parcel·la per part dels jubilats, que dominen perfectament les tècniques d’adequació de la terra per fer-hi un hort, i aquesta setmana han començats els treballs de plantació.

Aquest projecte, impulsat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Serinyà i les àrees de Joventut i de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, juntament amb un grup de persones jubilades del municipi, té l’objectiu de convertir-se en un espai d’entreteniment i aprenentatge per als joves, i un punt de socialització que posi en contacte dos col·lectius molt importants de la població: el jovent i la gent gran, a més d’impulsar la vida associativa del municipi. Actualment participen al projecte entre 15 i 20 joves i 3 jubilats.

L’espai està obert als joves i, en general, a totes les persones que estiguin interessades en participar-hi, i s’hi podrà treballar durant l’horari d’obertura de Can Beia.
 
Can Beia. L’Espai per a joves i entitats Can Beia, inaugurat el novembre del 2009, que s’ha convertit en un element dinamitzador de joventut molt important per al municipi, està situat en una masia del segle XII que es va rehabilitar integralment, amb una reforma impulsada per l’Ajuntament, iniciada el 2005. L’edifici estava molt malmès i en els darrers anys se li havien donat diferents usos: des d’escola fins a refugi d’arqueòlegs. L’edifici consta de quatre plantes, que acullen diverses dependències. A la planta baixa, un vestíbul i una sala polivalent; a la primera planta, el punt d’informació juvenil, la sala d’ordinadors, una aula per a tallers i despatxos per als dinamitzadors de joventut; a la segona plana, una gran sala polivalent; i la tercera planta, que es reserva per a ús intern.