Consells a l'hora d'escollir un bon advocat

No voler perdre temps cercant et pot fer perdre el cas

Escollir a un bon advocat pot suposar la diferència entre aconseguir que un procés es resolgui al teu favor o en contra. La veritat és que podem trobar bufets d'advocats en qualsevol part d'Espanya, de manera que fer la nostra elecció no sempre és fàcil. Per exemple, si volem contractar advocats a Barcelona no serà tan fàcil com entrar a Google, escriure els termes corresponents i decantar-nos per la primera opció que ens aparegui; la veritat és que hi ha alguns aspectes importants que ens ajudaran a escollir la millor opció que s'adapti a les nostres pretensions.

Per poder ajudar-te en la selecció, hem preparat un seguit de consells que et vindran molt bé.

Consideracions

Els veritables professionals compten amb una sèrie de qualitats importants: han de ser honestos, sincers, tenir una bona font de coneixements i experiència sòlida en el mercat. És important no afanyar amb l'elecció, sinó que caldrà trobar el temps necessari per triar l'advocat perfecte.

Aquests són els criteris més importants i que cal ser avaluats:

Especialització: Un aspecte molt important a sospesar és buscar a un advocat que realment s'especialitzi en la branca de Dret que estem buscant, ja que aquest professional t'oferirà més garanties que un altre advocat que s'especialitzi en altres branques. La idea és que no només sigui capaç de proporcionar-te la màxima informació possible sobre el teu problema d'índole legal, sinó que també et pugui donar seguretat, que realment inspiri confiança.

Experiència: No ens servirà de molt que l'advocat que anem a contractar tingui una gran font de coneixements, sobre diferents matèries, si mai les ha posat a prova. És per això, pel que també hauríem de fer una ullada a la trajectòria del professional, a la relació de casos que ha guanyat, en quina matèria ho ha fet i qualsevol altre detall relacionat amb el nostre cas. També és important analitzar la capacitat d'adaptació que té, per poder investigar sobre nous temes legals i situacions que estiguin canviant en aquest moment.

Referències: També es considera molt important que l'advocat compti amb bones referències; sempre podem deixar-nos assessorar per un amic o familiar que fa poc va requerir dels serveis d'un advocat professional, sobretot si ha estat en la mateixa situació que la teva. Et recomanem que escullis sempre professionals que comptin amb moltes referències positives a l'esquena.

En el cas que no coneguis a ningú que et pugui recomanar a un bon advocat, sempre podràs recórrer a les opinions que trobis a Internet. Aquests testimonis són clau a l'hora de prendre la decisió, a més de ser molt més imparcials que les recomanacions de les persones més properes al teu entorn.

Informació: Hem de triar a un advocat que ens mantingui informats en tot moment sobre com evoluciona el procediment, sobre qualsevol canvi que es pugui arribar a produir, a més que es comprometi a resoldre el problema d'una manera eficaç. Si des del primer moment notes que la comunicació no és el tot el fluïda, semblant a haver-li d'arrencar les paraules, probablement ens hauríem de decantar per un advocat millor. Per això, és molt millor de vegades, anar a un despatx tipus "boutique", que no a un gran despatx.

Ubicació: En el cas que l'advocat compleixi amb els requisits que hem comentat anteriorment, serà més que recomanable que ens assegurem que el despatx és a prop del lloc en el qual vivim; d'aquesta manera, les entrevistes seran molt més còmodes i es podran dur a terme amb una major regularitat. Ara, gràcies a Internet, podem trobar advocats amb els que podem estar en contacte a través d'aquesta plataforma. Tard o d'hora haurem de veure'ns amb ells cara a cara, per la qual cosa serà molt important assegurar-se que el despatx no quedi lluny.

Honoraris: Aquí ens trobem amb un punt clau, al mateix temps que delicat; la idea és buscar un advocat o a un bufet que sigui honrat, que et pugui cobrar unes tarifes que no es considerin abusives; a més, aquestes haurien de ser justes i ser clares en tot moment. Abans de decidir contractar els seus serveis, hauríem de demanar prèviament un pressupost en el qual s'incloguessin totes les despeses; d'aquesta manera, evitarem portar-nos qualsevol tipus de sorpresa desagradable de cara al futur. No cometis l'error de centrar-te tan sols en el preu, sinó que també determina que els serveis d'aquest advocat compten amb una certa qualitat. Hem de saber que els advocats, guanyin o perdin al final, la feina se l'han endut igual, de manera que no es pot esperar una bona qualitat d'uns advocats que potser, seguin uns "grans triomfadors".

Interessos: El millor advocat per a tu serà aquell que posarà els teus interessos per damunt de tot, a més d'aquell que no es vagi a moure pels seus propis interessos; o que intenti manipular-te perquè canviïs els teus objectius sense cap mena de criteri. Les seves màximes han de basar-se, sobretot, en la professionalitat i en l'honradesa.

Pregunta: No tinguis por de preguntar tot el que vulguis saber. L'advocat ha de ser capaç de respondre de forma clara a totes aquestes preguntes. En el primer "interrogatori" t'adonaràs de com actua, la seva professionalitat, com es manifesta la seva experiència i pregunta sobre les seves referències. Tot això anirà sumant una sèrie de punts al seu favor que finalment t'ajudaran a decidir-te si aquest advocat és el que busques, o si bé hauries de decantar-te per una millor opció.

Perquè no et compliquis massa, et recomanem el bufet d'advocats navascusi.com, firma líder en el mercat, amb tot un seguit de casos guanyats a l'esquena.

Amb aquests consells, podràs triar a l'advocat que estem segurs que portes temps buscant.