Els cinc acusats de tenir un laboratori de droga a Maçanet neguen els fets

La fiscalia demana penes d'entre 6 i 11 anys de presó

La droga no era seva. Els cinc processats per haver convertit una casa de Maçanet de la Selva en un laboratori de droga i tenir-hi un hivernacle amb una plantació de marihuana han negat totes les acusacions. La policia va detenir els acusats i va fer l'escorcoll de l'immoble l'octubre del 2015. El judici, a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha començat aquest dilluns i està previst que s'allargui fins dimarts. Quatre dels suposats narcotraficants estan en presó provisional i només està en llibertat el propietari de la casa.

L'amo del xalet ha assegurat que feia anys que no hi vivia i només s'hi desplaçava esporàdicament per cobrar el lloguer a un colombià. Això la casa perquè, segons el propietari, al garatge hi vivia un altre dels acusats a qui havia conegut anys enrere. Com que no tenia feina ni lloc on viure, li va oferir el garatge a canvi que li anés construint uns murs a l'habitatge. A més, afirma que li cuidava tres plantes de marihuana que necessitava per fer-se fregues a la cama.

L'acusat assegura que en algun dels seus desplaçaments va veure l'hivernacle que contenia la plantació però no s'hi va ficar perquè "no era cosa seva". L'home que vivia al garatge ha confirmat que cuidava les tres plantes però també s'ha desvinculat de l'hivernacle i del laboratori de droga que la policia va desmantellar a dalt la casa. Aquest segon acusat diu que als altres tres només els va veure a la casa "un cop", negant així que visquessin a l'habitatge o que hi anessin sovint.

Els altres tres processats, a qui la policia va enxampar amb un paquet amb cocaïna base, han assegurat que només van anar al xalet un cop perquè un home, de nom Jairo, els hi va prometre diners a canvi de dur-li una bossa que hi havia dins l'immoble. Els acusats han assegurat que desconeixien que a dins hi havia droga. Segons la seva versió, aquest home els hi va oferir feina a l'obra, els hi va dir que anessin a veure la casa i que, ja que hi anaven, li agafessin la bossa.

Els acusats han relatat que quan van sortir de la casa van obrir la bossa i hi van veure tres paquets sospitosos. Per això, van decidir amagar-la al motor del cotxe per evitar ficar-se en problemes. "Nosaltres només anàvem a veure la casa per treballar-hi", han dit.

Segons la fiscalia, els acusats eren narcotraficants que tenien un laboratori on tallaven cocaïna, un altre a punt per fabricar metamfetamina i la plantació de marihuana. Durant l'escorcoll, al xalet hi van descobrir 96,7 quilos de marihuana, 4,7 de cocaïna, 48,5 grams d'heroïna, 1,33 quilos d'èxtasi i 45,18 quilos de substàncies usades per tallar cocaïna i fabricar èxtasi.