El treballador d'una gestoria de Figueres que es va embutxacar 128.500 euros evita la presó

Només li caldrà pagar 100 euros al mes

Un treballador d'una gestoria de Figueres ha reconegut que, entre el març del 2005 i l'agost del 2009, es va embutxacar 128.565,73 euros. Per evitar que els seus caps se n'adonessin, es va anar apropiant de petites sumes de diners, sempre inferiors als mil euros, dels pagaments que feien els clients a la societat mercantil.

Inicialment, el fiscal sol·licitava per a l'acusat Josep Maria Capdevila 6 anys de presó i una multa de 10.800 euros. Com que ha admès els fets i s'ha compromès a anar tornant els diners de mica en mica, pagant 100 euros el mes, li han rebaixat la pena als 2 anys i multa de 408 euros.

No entrarà a presó. Arran de l'acord entre fiscalia, acusació particular i defensa, l'Audiència de Girona l'ha condemnat de viva veu per un delicte continuat d'apropiació indeguda amb una atenuant qualificada de dilacions.

L'acusat s'ha limitat a dir que "sí" quan el magistrat president del tribunal li ha preguntat si, en base a l'acord entre fiscalia, acusació particular i defensa, reconeixia els fets. Josep Maria Capdevila ha admès que es va aprofitar de la confiança que els seus caps tenien dipositada en ell per embutxacar-se diners.

Ho va fer de mica en mica. Segons recull la fiscalia, entre el març del 2005 i l'agost del 2009 es va anar quedant petites sumes de diners dels pagaments que feien alguns clients. No eren mai quantitats grans per no aixecar sospites. No superaven els mil euros. Els diners que es quedava, desapareixien de les fulles de caixa que feia el processat i, alhora, deixava d'anotar-les als comptes dels clients.

D'aquesta manera i durant més de quatre anys, es va arribar a apropiar de 128.565,73 euros. Aquest dimecres s'ha assegut al banc dels acusats de la secció tercera de l'Audiència de Girona. El fiscal demanava d'entrada 6 anys de presó i una multa de 10.800 euros per un delicte continuat d'apropiació indeguda. També reclamava que tornés els diners en concepte de responsabilitat civil.

Com que han arribat a un acord, li han rebaixat la pena als 2 anys de presó i multa de 408 euros aplicant-li una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat massa temps a arribar a judici i per causes injustificades. Capdevila s'ha compromès a anar tornant els diners que es va quedar. Ho farà en quotes mensuals de 100 euros, cosa que vol dir que trigaria més de 100 anys en tornar tots els diners.

Si continua pagant i no delinqueix en un termini de 5 anys, no entrarà a presó perquè li han suspès l'execució de la pena. La sentència, dictada de viva veu, és ferma.