Rosa Núria Aleixandre, renova com a presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona

És llicenciada en Farmàcia i doctora en Bioquímica

El Govern ha nomenat aquest dimarts Rosa Núria Aleixandre presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona. Nascuda a Barcelona l'any 1949, Aleixandre és Llicenciada en Farmàcia, especialista en anàlisis clíniques, per la Universitat de Barcelona i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat de Girona. També és cap del Servei del Laboratori Clínic ICS-Girona. Aleixandre ha dirigit i participat en diferents projectes d’investigació i ha desenvolupat una intensa activitat en l’àmbit de la transferència de tecnologia amb empreses i administracions.
 
També té experiència docent a la Universitat de Girona, on ha format part, entre d’altres responsabilitats, del Consell de tutors per als programes de doctorat de ciències. És membre fundadora de l’Associació Catalana de Bioanàlisis Clíniques, cofundadora del Grup de Recerca Oncològica de Girona, membre de l’Agrupació Catalana de Ciències Mèdiques de Girona i acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

En el vessant institucional, Aleixandre va ser senadora entre els anys 2004 i 2011. L’abril del 2013 va ser nomenada presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona, càrrec que ara ha renovat.