Girona viurà un ''Temps de Flors'' amb temperatures de ple juliol

La setmana vinent es podrien assolir màximes de fins a 35ºC

El "Girona, Temps de Flors" viurà a partir de la setmana vinent una onada de calor que farà pujar els termòmetres fins a temperatures properes als 35ºC durant el dia. L'acte inaugural d'aquest dissabte ja es podrà gaudir d'un ambient positiu a nivell climatològic amb temperatures semblants a la d'aquests dies i sense pluja, malgrat de cares a la tarda i el vespre caurien alguns ruixats allunyats per la zona del Ripollès i la Garrotxa però que l'endemà podrien caure intermitentment sobre Girona.

Les temperatures no començaran a pujar fins diumenge, moment en que ho faran de forma gradual fins dimarts, que es notarà el primer increment sobtat. A partir d'allà les temperatures elevades es mantindran fins dijous, baixant el divendres i desapareixent completament el dissabte.

El departament de Salut en aquests casos aconsella evitar el sol directe al carrer, portar una gorra o un barret per cobrir-se el cap i utilitzar roba lleugera de colors clars i que no sigui ajustada. En aquest sentit, recomana caminar per l’ombra i descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. Una altra manera de combatre la calor és menjar àpats lleugers i evitar els plats calents i els que aporten moltes calories, com les salses, els fregits i els arrebossats.

Tal com apunta el departament, és aconsellable menjar aliments rics en aigua -fruites, verdures i hortalisses- perquè ajuden a recuperar les sals minerals perdudes per la suor. Un altre dels consells per fer més suportable la calor és beure aigua fresca i sucs de fruita de manera regular, encara que no es tingui set. També és recomanable evitar les begudes alcohòliques.