Tret de sortida al nou portal cultural SelvaCultura

El projecte del Consell Comarcal de la Selva es va iniciar ahir

El Consell Comarcal de la Selva ha donat el tret de sortida a SelvaCultura una nova plataforma web amb l’objectiu d’agrupar, en un sol clic, les activitats culturals que es porten a terme a la comarca.

Es tracta d’un portal de promoció de l’activitat cultural professional de la comarca de la Selva amb especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música. Aquest nou portal, que s’ha posat en marxa, pretén impulsar l’activitat artística a la comarca, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans.

Aquest projecte neix, d’una banda, amb la voluntat de cobrir un buit existent a la comarca, com és aglutinar tota l’activitat cultural de la Selva en un mateix espai que fins ara no existia, i de l’altra, amb la voluntat de posar de manifest la necessitat de promocionar l’activitat cultural de la comarca de la Selva i posar en valor l’element cultural i creatiu com a factor de dinamització econòmica i social a la comarca.

SelvaCultura difon activitats de caràcter professional, organitzades per ajuntaments, entitats o empreses del sector cultural i creatiu, capaces d’atraure el públic interessat en la cultura, i que tenen una projecció més enllà dels mateixos municipis.

El web, a banda de les activitats culturals relacionades amb la música, les arts escèniques, la dansa, el teatre, els festivals, les exposicions, el circ, entre altres, inclou un directori de notícies culturals.

La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Raquel Reyner, ha destacat la necessitat de la posada en marxa d’un portal de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva. En aquest sentit, Reyner ha agraït a més la implicació i el treball dels tècnics de l’ens comarcal que han participat en aquest projecte. Si bé és cert que ha estat liderat des de Cultura, en aquest projecte hi han participat també els tècnics no només de Promoció del Territori, sinó també de Comunicació i de l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua.

Raquel Reyner, ha destacat la importància del projecte: “Té la finalitat d’impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans.”

La presentació d’aquest nou portal web a tots els municipis selvatans va acompanyada d’una campanya de comunicació per tal de donar a conèixer aquest nou projecte cultural d’àmbit comarcal. El Consell Comarcal de la Selva comença avui, dia 10 de maig, una campanya de Facebook Ads, una campanya de comunicació als mitjans de comunicació i una campanya de màrqueting per correu que anirà acompanyada de material gràfic de difusió.

Art en Ruta i Primera Mostra SelvaCultura 2017

En el marc del projecte SelvaCultura s’inclouen dues accions més com són l’Art en Ruta i la Primera Mostra Selva Cultura 2017. Pel que fa a l’Art en Ruta, es tracta d’una iniciativa de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la comarca de la Selva. Aquesta activitat pretén promocionar les arts visuals de la comarca i la professionalització dels artistes selvatans. Així, hi ha previst que s’ofereixi un catàleg d’obres d’artistes de la comarca i es dinamitzin els espais culturals dels municipis.
D’altra banda, aquest nou projecte d’àmbit comarcal també preveu la Primera Mostra SelvaCultura 2017, que és una trobada per posar en contacte el sector cultural de la comarca i els ajuntaments de la Selva.

Aquesta activitat pretén crear ponts entre els ajuntaments i els sector cultural de la comarca, iniciar un espai de trobada i treball en xarxa (networking) per impulsar la contractació i facilitar l’intercanvi entre els agents culturals de la comarca de la Selva. L’estructura prevista d’aquesta activitat inclourà una mostra d’artistes professionals de la comarca, un catàleg de companyies i professionals, un espai de treball en xarxa entre artistes i ajuntaments.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha mostrat molt satisfet de la tasca que s’està realitzant els darrers mesos, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva. Fins ara, no hi havia cap eina cultural que aglutinés tota la informació cultural selvatana, i per tant era un buit existent. Amb aquest nou portal, l’ens comarcal dona resposta a una necessitat cultural que fins ara no s’havia pogut cobrir a la comarca de la Selva.