Una trentena de responsables municipals assisteixen al 3r Fòrum Ambiental de la Selva

La jornada la va organitzar el Consell Comarcal

Una trentena de responsables municipals varen participar al 3r Fòrum Ambiental, organitzat pel Consell Comarcal de la Selva. Aquesta jornada, que es va celebrar el passat dijous, pretenia ser un punt de trobada dels responsables municipals per treballar conjuntament els temes sobre medi ambient i sostenibilitat més rellevants en l’àmbit local.

La sessió es va dividir en dos grans blocs. Un primer bloc on els tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat van fer una breu explicació dels punts inclosos en el programa de la sessió amb les accions que s’estan desenvolupant a la comarca. I un segon bloc més participatiu, on els ajuntaments van poder exposar les seves necessitats i les problemàtiques mediambientals amb la voluntat de treballar les principals inquietuds locals i identificar possibles sinergies entre els municipis.

El conseller de Medi Ambient a l’ens comarcal, Josep Roquet, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents. Seguidament, el cap del Departament de Territori i Sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva, Felip Toledo, va fer la presentació de la jornada i va donar a pas als responsables tècnics dels diversos serveis.

En el transcurs d‘aquesta tercera edició del Fòrum es va donar a conèixer la informació dels diversos serveis comarcals: Servei de Gestió Integral de Protecció d’Incendis Forestals, l’Agència Comarcal de l’Energia de la Selva, el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), campanyes mediambientals, Gestió Integral de Residus, el Servei Comarcal d’Inspecció i Sanció en matèria de Residus i Sanejament.

El Fòrum va comptar amb la participació dels tècnics responsables de tots els serveis del Consell Comarcal de la Selva, que van ser els qui van donaran a conèixer la informació respecte dels serveis que presten.

A la segona part, els representants municipals van prendre la paraula i van exposar quines són les necessitats dels ajuntaments en matèria de medi ambient i sostenibilitat.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, i més tenint en compte que “des del Consell Comarcal s’estan donant cada vegada més serveis als ajuntaments de la comarca relacionats amb el medi ambient”. Per això, trobades com les d’avui –va assegurar Roquet-, on, d’una banda, els ajuntaments tenen l’oportunitat de conèixer de més a prop tots els serveis que presta l’ens comarcal i, de l’altra, els responsables municipals poden intervenir exposant quines són les necessitats, són fonamentals per poder treballar en una mateixa direcció en el medi ambient i la sostenibilitat de l’àmbit local.