L'advocat del restaurant diu que demanar permís per l'inflable no hauria evitat la tragèdia

Monguilod assegura que no hi havia cap monitor vigilant perquè era "un castell petit"

L'advocat dels propietaris del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella (Selva), Carles Monguilod, ha assegurat que "no està massa clar" que necessitessin el permís municipal per instal·lar el castell inflable.

L'alcalde del municipi, Salvador Balliu, va afirmar que és un tràmit "obligatori" que el restaurant no havia fet. "La legislació no especifica si aquest tipus d'activitat necessitava permís municipal però el fet que s'hagués demanat, lamentablement, no hagués evitat la tragèdia", ha ressaltat Monguilod.

L'advocat ha assenyalat que la família que regenta el restaurant està "absolutament desolada i enfonsada" per l'accident i demana aparcar les hipòtesis i esperar a que acabi la investigació dels mossos per determinar les causes del sinistre en el qual va morir una nena de 6 anys i sis infants més van resultar ferits.

L'inflable l'havia comprat a un firaire, era pràcticament nou i només el muntaven els caps de setmana. No hi havia vigilant perquè, segons Monguilod, es tracta d'un castell "petit" que es pot tenir al jardí d'una casa particular.

Monguilod demana prudència amb les especulacions fins que la investigació dels Mossos d'Esquadra estigui tancada. "A hores d'ara encara no ha sortit cap explicació tècnica que sigui segura i que expliqui el que va passar", ha exposat l'advocat.

L'advocat posa sobre la taula una altra possibilitat, que per una fallada del motor s'anés omplint l'inflable amb aire calent i això acabés creant un "efecte globus". "Quan es van crear els ancoratges es va fer un efecte catapulta, fent que el castell sortís disparat lluny i en altura", detalla. "Ho explico com a hipòtesis que alguns entesos li han dit al meu client però demano prudència per no especular", ha afegit.

L'advocat ha reconegut que no hi havia monitors vigilant específicament l'inflable i ho atribueix a que es tracta d'una atracció de mida petita o mitjana, que fins i tot es pot tenir en un jardí particular i que estava al costat de la zona de restaurant, a la vista dels pares dels nens. A més, també exposa que té dubtes que, per les característiques de l'atracció, realment fos obligatori per normativa tenir un vigilant específic.

"Estan absolutament desolats, entristits davant la tragèdia i volen fer arribar el seu condol i la seva solidaritat a les famílies afectades especialment a la de la nena que va morir", ha afirmat en relació a l'estat dels amos del restaurant. Monguilod recorda que s'han posat a disposició dels investigadors per aportar la informació necessària i que el propietari ja va declarar als mossos, sense assistència lletrada.

De moment, no està investigat a nivell judicial, a l'espera que els mossos enviïn l'atestat al jutjat. "Si se'ns cita a declarar hi anirem i donarem tota la informació que ens demanin", ha concretat l'advocat.

El propietari del restaurant també ha concretat als investigadors que va comprar l'inflable a un firaire i que estava pràcticament nou. "Podríem dir que era de quilòmetre zero", ha especificat l'advocat.

Monguilod ha afirmat que els amos del restaurant tenen tots els permisos en ordre, fins i tot dues pòlisses d'assegurança signades amb 'la Caixa' que entén que han de cobrir qualsevol possible indemnització o responsabilitat civil perquè també inclou "l'activitat de la terrassa".

  • Monguilod diu que els seus clients estan "desolats" per la tragèdia