L'accident al castell inflable de Caldes de Malavella s'ha produït quan aquest ha sortit volant

Els set nens afectats tenen entre 3 i 11 anys

  • ACN
    Fotos: ACN
  • Estat en què ha quedat el castell inflable. ACN
    Estat en què ha quedat el castell inflable
    Fotos: ACN
Sets nens han resultat ferits, tres d'ells greus, després que el castell inflable en el qual estaven ha sortit volant en un restaurant de Caldes de Malavella (la Selva). Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques els fets han passat a tres quarts de quatre de la tarda al restaurant Mas Oller d'aquest municipi. L'inflable ha anat a parar a uns 30 metres de distància del lloc on estava ancorat. Segons ha pogut saber aquest diari estaven posats dos dels quatre ancoratges de la instal·lació.
 
Els més greus són una nena de 6 anys que ha estat traslladada en helicòpter a Hospital de la Vall d'Hebron, un nen de 9 anys, que ha estat evacuat per aire al Parc Taulí de Sabadell, i una nena de 7 anys que ha estat traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona en ambulància. La resta d'afectats són una nena de 7 anys que ha resultat ferida de poca gravetat i tres ferits lleus: un nen d'11 anys, una nena de 7 i un nen de 3. Tots ells han estat evacuats al Trueta en ambulància.
 

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir les circumstàncies de l'incident. Per la seva banda, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Procicat per aquest incident amb un castell inflable.

Part dels menors ferits estaven fent una celebració familiar i alguns d'ells són del mateix municipi.
 
Ràpida resposta dels equips d'emergència

Fins al lloc s'hi han desplaçat set ambulàncies, vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius de la Policia Local de Caldes de Malavella. Ballesta ha destacat la ràpida actuació dels equips d'emergència a l'hora d'evacuar els menors ferits, dos dels quals se'ls ha traslladat en helicòpter i a la resta amb cinc ambulàncies, tres de les quals eren medicalitzades.

També s'ha activat un servei d'atenció psicològica pels familiars dels petits i per altres nens que estaven al lloc dels fets. El propietari del restaurant també ha hagut de rebre l'atenció dels psicòlegs.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir les circumstàncies de l'incident, i de fet, s'han emportat el castell inflable per analitzar i trobar les possibles causes del perquè s'ha després dels ancoratges. Per la seva banda, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Procicat per aquest incident. L'alerta però, ha quedat desactivada cap a les vuit del vespre.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat els fets a través del seu compte de Twitter i ha detallat que ja ha parlat amb l'alcalde de Caldes de Malavella. "Un fort desig que tots els nens ferits en l'accident del castell inflable es recuperin", ha piulat Puigdemont.