El Festival Castell de Peralada programa la segona edició del campus d'estiu

La iniciativa acollirà 220 participants de 25 escoles i institucions

Oferir als joves una plataforma pedagògica que els permeti adquirir nous coneixements a través de xerrades i col·loquis combinats amb assajos, classes de dansa o espectacles relacionats amb les disciplines que cursen als diferents centres de formació. Aquest és el principal objectiu del 'Campus Peralada', que el festival per excel·lència que porta el seu nou organitza per segon any consecutiu.

La iniciativa va néixer l'any passat coincidint amb el 30è aniversari del certamen. Després d'una primera edició "embrionària", per a aquest 2017 han dissenyat un programa educatiu amb més jornades, més participants i més continguts. El programa inclou fins a nou jornades i ha incorporat la col·laboració de professionals del món de la dansa i la música.

Els participants són seleccionats des dels centres de formació on cursen els seus estudis artístics. En aquesta edició, està previst que el campus aculli uns 220 estudiants procedents de 25 escoles i institucions.

El promotors de la iniciativa han presentat el programa aquest divendres en un acte al saló de descans del Teatre Municipal de Girona, que ha presidit el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i on també han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué i el director del Festival, Oriol Aguilà.

Un recital d'òpera gratuït a Girona

Durant l'acte, el festival també ha anunciat altres activitats que es faran a Girona. Entre elles destaca el recital d'òpera gratuït que acollirà el Teatre Municipal el proper 21 de maig. L'actuació anirà a càrrec de la mezzosoprano gironina i artista resident del Festival 2017, Gemma Coma-Alabert i comptarà amb la participació de la soprano Maribel Ortega i amb Marta Pujol, al piano.

A més i per cinquè any consecutiu, el festival, l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració dels Amics de l'Òpera de Girona i la Fundació Auditori Palau de Congressos, han organitzat cantades d'òpera i cançó per commemorar el Dia Europeu de l'Òpera a la capital gironina. Les cantades, a càrrec dels Amics de l'Òpera de Girona, se celebraran el 14 de maig a la plaça del Vi.

D'altra banda, el certamen també estarà present al 'Girona, Temps de Flors', amb el muntatge floral que es podrà visitar al pati de l'Ajuntament del grup Tetris, en homenatge a l'òpera 'Madama Butterfly' de Giacomo Puccini.

El festival va presentar la programació de la 31a edició a principis d'abril amb un cartell que aplega 21 espectacles.