Descobreix els grups de la desena edició del festival Portalblau de l'Escala

Com a novetat retransmetrà l'òpera 'Il Trovatore' dins el cicle Liceu a la Fresca

Rachid Taha, Mayte Martín, Joan Dausà, Andrea Motis o Paula Grande s'afegeixen a les actuacions ja anunciades de Sopa de Cabra i Roger Mas. Els concerts que ja s'havien anunciat estan a punt d'esgotar les entrades (queden poc menys de 100 places per a l'actuació dels Sopa i només deu per al concert de Roger Mas). El festival arriba als deu anys i vol celebrar l'aniversari programant deu concerts, un per a cada a cada edició. Això suposa un increment d'actuacions, ja que el 2016 van ser set.

L'àgora grega del Jaciment d'Empúries acollirà el concert ja anunciat de Sopa de Cabra (28 de juliol), que serà a peu dret. 'Sopa de Cabra tanca el cercle' és el títol d'aquesta darrera gira dels gironins, que han escollit l'Escala com un dels pocs escenaris de la Costa Brava que aquest any acolliran una de les últimes actuacions del grup abans d'un anunciat descans.

El mateix recinte històric acollirà un altre dels concerts rellevants d'aquesta edició amb el concert de Rachid Taha (29 de juliol). L'algerià és un dels grans noms del raï més contemporani i fusiona la música d'arrel àrab amb altres gèneres com el rock, el pop i el tecno.

Per l'escenari de la Mar d'en Manassa, hi passaran Mayte Martín (5 d'agost) per presentar el seu proper treball 'Tiempo robatu'; Joan Dausà (4 d'agost) –que actuarà en solitari amb el seu piano-; i Andrea Motis (6 d'agost). La cantant i trompetista de 21 anys presenta a Portalblau el seu primer treball 'Emotional Dance', i estarà acompanyada per la banda habitual.

El festival també programa el cicle DO RE VI, que marida música i vins de la DO Empordà a l'Alfolí de la Sal. Per aquest cicle hi passaran Roger Mas, Paula Grande i Neus Mar. El sommelier i propietari del restaurant El Roser 2 de l'Escala, Rafel Sabadí, serà l'encarregat d'escollir els vins que es maridaran amb cada artista.

Òpera a tocar del mar

En aquesta desena edició i per primera vegada, el festival serà seu del Liceu a la Fresca i acollirà la retransmissió en directe de l'òpera 'Il Trovatore', de Giuseppe Verdi , que es podrà seguir a través de pantalles gegants a tocar del mar, a La Punta.
En l'apartat familiar, el festival programa l'actuació de la Cia La Corcoles (23 juliol), que presenta l'espectacle' Carena', un projecte multidisciplinar que fusiona circ, dansa i teatre de carrer.

Sota el títol 'Música i gastronomia al Mediterrani', el Festival també programa un cicle de conferències sobre dues de les expressions culturals que millor defineixen la cultura mediterrània. A l'Alfolí de la Sal se celebraran tres conferències per analitzar si existeix una música i una cuina mediterrània o si la globalització ha buidat de continguts aquests conceptes.