Així funcionarà la localització en temps real de Whatsapp

Els teus contactes et podran veure damunt d'un mapa

Els nostres contactes a WhatsApp aviat passaran de saber si estem connectat o de si hem llegit els missatges, a conèixer la nostra localització. La propera actualització d'aquesta aplicació de missatgeria instantània compartirà la nostra ubicació en temps real damunt un mapa que els contactes podran veure.

Aquesta és una funcionalitat que ja es coneixia de fa uns dies quan un usuari de Twitter va filtrar-ne un vídeo ensenyant com funcionava la nova actualització. Amb tot, i malgrat l'alarmant que pot resultar tot plegat, existeixen opcions per a mantenir aquesta funció sota control.

Mentre que qualsevol usuari podrà compartir la seva ubicació en temps real, serà necessari que atorgui primer permís a un contacte o bé a un grup, ja que per defecte l'opció es trobarà sempre desactivada. On habitualment tenim la opció de "compartir ubicació" n'hi apareixerà una de nova que resarà "compartir ubicació en temps real".

No només això, aquesta nova funcionalitat també permetrà programar durant quanta estona volem compartir la nostra ubicació. Un altre opció ens mostrarà quants dels nostres contactes està facilitant aquesta informació per poder-la veure on s'hi afegirà la distància que es troben de nosaltres i el temps que trigaríem a trobar-los.