Interceptat a la Jonquera un home que volia creuar la frontera amb 249.500 euros

L'home els havia camuflat a l'interior de dos coixins del cotxe

La Guàrdia Civil ha interceptat a la Jonquera (Alt Empordà) un home que pretenia creuar la frontera amb 249.500 euros amagats al cotxe.

Els fets van tenir lloc el dia de Sant Jordi pels voltants de les sis de la tarda. Una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil a la Jonquera va aturar el cotxe del sospitós quan es disposava a creuar la frontera. Al volant hi havia un home belga (l'únic ocupant del vehicle).

Després d'identificar el conductor, els agents van inspeccionar el cotxe i de seguida els van cridar l'atenció dos coixins que hi havia damunt els seients posteriors. Quan els van palpar, la patrulla es va adonar que tenien un tacte estrany –no eren del tot flonjos- i per això van decidir obrir-los.

A dins, repartits en quatre bosses de plàstic, hi van trobar gran quantitat de diners. En concret, 249.500 euros fraccionats en bitllets de 5, 10, 20, 100, 200 i fins a 500 euros.

La Guàrdia Civil va comissar gairebé tots els diners i només va permetre que el belga creués la frontera portant al damunt 1.000 euros (que és el màxim d'efectiu que es pot dur si no es declara abans). L'acta d'intervenció, així com tots els diners restants, s'han enviat al Servei Executiu de la comissió per a la Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries del Banc d'Espanya.