Roses multarà els clients dels 'top manta' perquè també 'fomenten la venda il·legal'

La Policia Local també obrirà expedients contra els clients

Roses ha intensificat les actuacions per combatre la venda ambulant il·legal al municipi. Aquest estiu ja porten decomissades més tones de productes falsificats que durant tot l'estiu passat. Així, fins a mitjans d'agost del 2010 ja han comissat més de tres tones de material que els venedors dels 'top manta' volien vendre. Segons el regidor de Seguretat, Àngel Tarrero, enguany han treballat 'més i millor' i això també ha permès fer disminuir el nombre de venedors ambulants que hi ha el municipi. Han passat dels pics de 300 venedors que havien detectat l'any 2009 a, com a màxim, 200.

Però Àngel Tarrero ha afirmat que no poden abaixar la guàrdia. Per tenir més eines per combatre els 'top manta', Roses preveu incloure en l'ordenança de civisme un apartat que permeti a la Policia Local multar també els clients dels venedors ambulants. Els agents han tramitat enguany unes 200 denúncies contra els venedors, però la intenció és que una vegada aprovada l'ordenança també puguin sancionar els clients.

De moment, l'ajuntament està fent una campanya de sensibilització de veïns i turistes del municipi fent-los saber que comprar productes falsificats als 'top manta' és il·legal i que es poden enfrontar a una sanció econòmica. Segons Tarrero, l'única manera de combatre la venda il·legal és eradicar-la i no regular-la. 'No es pot regular una activitat que és il·legal', ha conclòs el regidor.

El regidor de Seguretat ha explicat que quan van entrar a l'Ajuntament després de les eleccions 'no hi havia cap regulació' i se'ls feia difícil combatre els problemes que hi ha a Roses. Per això, ha explicat que estan elaborant aquesta ordenança de civisme a 'corre-cuita però amb seny' per abordar les principals problemàtiques que hi ha al municipi, sobretot durant l'estiu quan el nombre d'habitants es duplica.