Tret de sortida del taller audiovisual a Sils i Vidreres del projecte #itutambé

La iniciativa introdueix els joves en el llenguatge audiovisual

El projecte comunitari #itutambé, que es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, ha donat el tret de sortida a les poblacions de Sils i Vidreres respectivament. Enguany, la població de Sils va iniciar una nova edició d’aquest projecte amb un taller d’audiovisual que compta amb un grup de 10 joves d’edats compreses entre els 12 i els 17 anys, el passat 6 de març. Les sessions es fan tots els dilluns tarda de març a juny , al centre Cívic de Vallcanera.

Pel que fa a Vidreres, el taller va començar el passat 29 de març i, també, hi participen un total de deu joves, d’entre 12 i 17 anys i es fan els dimecres de març a juny, al Centre Cívic d'Aiguaviva.

Els conductors del taller i membres, introduiran els joves en el llenguatge audiovisual (tipus de plans, moviments de càmera, etc.) i també els mostraran com fer servir la càmera (aprendran conceptes com diafragma, focus, etc.). En un segon bloc, que inclourà l’elaboració del guió explicaran el procés de creació audiovisual i les fases de producció i postproducció, que inclourà l'elaboració del guió. En el tercer bloc faran equips i prepararan els rodatges. Amb aquest taller es pretén que els alumnes puguin realitzar una gravació i editin un vídeo (un curtmetratge) fet íntegrament pels mateixos joves sobre el tema que ells hagin triat i amb un guió elaborat per ells mateixos. Tot aquest contingut es portarà a terme amb una metodologia participativa on la part pràctica serà la principal protagonista.

Els tallers de Sils i Vidreres han donat el tret de sortida a una nova edició del projecte comunitari i #itutambé. Els següents tallers es faran a les poblacions de Caldes de Malavella , Santa Coloma de Farners, Massanes, Riudarenes i Maçanet de la selva.

El projecte #itutambé es desenvolupa a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais -sovint allunyats del nucli urbà- i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

En el desenvolupament del projecte d’aquest any hi han col•laborat els mateixos ajuntaments, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions. #itutambé s’ha desenvolupat també a Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Riudarenes, Massanes i Santa Coloma de Farners.

Aquesta iniciativa la financen per la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.